Fundația Orange

Cazurile de congruență ale triunghiurilor oarecare Alte resurse

Digitaliada


Matematică, VI

Echipa Digitaliada vă propune un plan de lecție pentru clasa a VI-a pentru învațarea cazurilor de congruență ale triunghiurilor oarecare utilizând jocul Geometry Pad+.Plan de lecție


Documente


În această lecție, elevii vor exersa identificarea triunghiurilor congruente și încadrarea acestora în unul din cele trei cazuri de congruență ULU, LUL și LLL.

Ora va debuta cu o activitate în care sunt prezentate două triunghiri oarecare congruente și elevii vor trebui să identifice laturile și unghiurile corespondente congruente.

Utilizând aplicația Geometry Pad+ elevii vor construi triunghiuri congruente cu cele date inițial conform celor trei cazuri de construcție ale triunghiurilor ULU, LUL și LLL și vor trebui să pună în evidență elementele corespondente congruente.

Elevii vor lucra individual și în echipe de câte doi.

Jocul este în limba engleză și este disponibil pentru tableta (Android) contra-cost la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.zsonmobiledev.GeometryPadSchool.

Jocul este oferit gratuit școlilor participante în cadrul proiectului – pilot Digitaliada ce se desfășoară la nivel național în anul școlar 2016 / 2017.


Digitaliada

București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.