Fundația Orange

Divizibilitatea numerelor naturale - plan de lecție pentru joc digital Alte resurse

Digitaliada


Matematică, V

Echipa Digitaliada vă propune un plan de lecție pentru clasa a V-a pentru învățarea divizibilității prin aplicația Prime and Divisibility.Plan de lecție


Documente


În această lecție elevii își vor fixa noțiunile dobândite în capitolul Divizibilitatea numerelor naturale: divizor, multiplu, criterii de divizibilitate, numere prime, numere compuse.

Se va folosi jocul pe tabletă Primes and Divisibility prin care se vor fixa noțiunile de număr prim și număr compus și criteriile de divizibilitate.

Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu jocul Primes and Divisibility și să pregătescă înainte de a începe lecția materialele necesare.

Mesele și scaunele vor fi așezate în perechi.

Jocul este în limba engleză și este disponibil pentru tableta (Android) gratuit la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haringeymobile.primesanddivisibility.

Jocul este oferit gratuit școlilor participante în cadrul proiectului – pilot Digitaliada ce se desfășoară la nivel național în anul școlar 2016 / 2017.


Digitaliada

Bucuresti, București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.