Fundația Orange

Funcții de tipul f:R→R, f(x)= ax+b Alte resurse

Digitaliada


Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru elevii de clasa a VIII-a, privind reprezentarea geometrică a graficului unei funcții liniare, definită pe mulțimi finite și pe R.Proiect didactic


Documente


Proiect didactic realizat de Simona Roșu, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii își vor consolida noțiunile despre reprezentarea geometrică a graficului unei funcții liniare, definită pe mulțimi finite și pe R.

Totodată, elevii vor învăța să analizeze grafice, să rezolve probleme de calcul a distanțelor, ariilor, folosindu-se de graficul funcției liniare.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Reprezentarea geometrică a graficului unei funcții liniare, definită pe mulțimi finite și pe R, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.