Fundația Orange

Media


În vizită la Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești – școala în care educația digitală formează viitorul

În vizită la Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești – școala în care educația digitală formează viitorul

FOTO: Elevii de la Școala Nr. 1 Vlădești experimentează educația digitală prin joc


Învățarea cu ajutorul tehnologiei moderne este o metodă folosită în educație și descrie modul în care un copil poate fi învățat să înțeleagă lumea din jurul lui cu ajutorul metodelor digitale.

Utilizarea echipamentelor digitale la clasă îi ajută pe copiii să dezvolte abilități de logică, comunicare și creativitate, devin mai rapizi în luarea deciziilor și câștigă încrederea în sine, atât de necesară pentru a se adapta noilor experiențe și medii. Despre acest tip de educație nu am aflat din cărți sau de pe internet, ci de la o școală din mediul rural. Profesorii și comunitatea de acolo au înțeles un lucru simplu: copiilor le place să învețe cu ajutorul tehnologiei. La Școala Gimnazială Nr.1 Vlădești, din județul Argeș, elevii sunt educați cu ajutorul metodelor moderne, care țin de standardele mileniului 3, iar digitalul nu putea să lipsească.

De la începutul acestui an școlar, Școala Nr.1 din Vlădești este parte din proiectul Digitaliada, al Fundației Orange. Nevoia de a aduce mereu ceva nou la clasă i-a determinat pe profesorii de la Vlădești să participe la selecția pentru Digitaliada, iar acum elevii de aici au acces la educație digitală la clasă. Și cu ajutorul conținutului digital, fac primii pași în fascinanta lume a programării.

„Noi suntem tot timpul alături de elevi pentru a-i îndruma pe căile evoluției. Sunt încă micuți și știm că mijloacele prin care învață copiii includ joacă, conviețuirea cu alți oameni, implicarea, explorarea și experiențele noi, interacțiunea cu educația digitală. Proiectul Digitaliada și joaca aceasta pe tabletă nu este o joacă haotică, este o modalitate modernă de educație”, afirmă doamna Veronica Lungu, directorul școlii.

Digitaliada@Școala Vlădești în imagini

La școala din Vlădești l-am cunoscut pe Mario, dar și pe cel mai mai bun prieten al său, Paul – informaticianul școlii. Împreună cu alți copii pasionați de ”jocul pe tabletă” participă la cursurile opționale ținute de Paul în laboratorul Digitaliada. Așa învață cei mici regulile limbajului IT&C.

”De la vârste foarte mici se dezvoltă creierul pentru programare. Evident că nu le povestesc despre limbaje avansate, am început cu blocuri de comenzi, în joacă, iar ei așează blocurile acelea de comenzi, astfel încât să formeze un program. Ei nu știu că acel program se numește Java sau altceva, dar își formează mintea pentru o posibilă carieră în programare”, afirmă cu mândrie, Paul Luca, informaticianul școlii gimnaziale din comuna Vlădești, Argeș.