Fundația Orange

Jurnal de activitate pentru elevi - Competențe digitale pentru tabletă Alte resurse

Digitaliada


Informatică şi TIC, V, VI, VII, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un jurnal de activitate dedicat elevilor de gimnaziu în vederea îmbunătățirii competențelor digitale pentru tabletă.Plan de lecție


Documente


Jurnalul de activitate ”Competențe digitale pentru tabletă” reprezintă un instrument util elevilor de gimnaziu precum și tuturor copiilor interesați să învețe utilizarea dispozitivelor digitale.

Jurnalul este destinat formării unor deprinderi și capacități de utilizare a tabletei, scopul său principal constând în familiarizarea și creșterea fluenței în tehnologia informaței și în gândirea algoritmică a elevilor. Activitățile propuse copiilor au fost proiectate respectând structura ghidului Creativ Computing, elaborat de membrii echipei de cercetare ScratchEd la Harvard Graduate School of Education.

La fel ca în cazul „Manualului profesorului – Competențe Digitale pentru Tabletă”, imaginile care însoțesc fișele de lucru sunt preluate de pe tablete Android, deoarece ambele materiale au fost concepute în scopul sprijinirii profesorilor și elevilor implicați în activitățile desfășurate în cadrul proiectului pilot Digitaliada.


Digitaliada

București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.