Fundația Orange

Media


Luminița Cuceu, director, Școala Salva: Tabletele au venit ca o mană cerească pentru noi

Luminița Cuceu, director, Școala Salva: Tabletele au venit ca o mană cerească pentru noi

FOTO: Luminița Cuceu, directorul Școlii Gimnaziale „Tiberiu Morariu”, spune că Salva este deschișă către tehnologie și tot ce este nou.


Pentru mica dar ambițioasa comunitate din Salva eforturile depuse pentru câștigarea proiectului Digitaliada au fost răsplătite. În prezent, școala se bucură de tablete și aplicații digitale ce permit copiilor o învățare mult mai rapidă.

Directorul școlii Salva apreciază foarte mult importanța tehnologiei nou intrate în mica lor comunitate. Luminița Cuceu consideră tabletele obținute prin proiectul Digitaliada drept „o mană cerească”, fiind de părere că Digitaliada a făcut un pas înainte față de metodele tradiționale de predare. 

Digitaliada: Cum ați văzut dumneavoastră implicarea școlii în proiectul Digitaliada?

Prof. Luminița Cuceu: Proiectul Digitaliada a fost dorit, am depus tot ce trebuia, iar eforturile noastre au fost încununate de succes, iar faptul că școala a fost dotată cu acele tablete și alte materiale pe care le-am primit a fost un beneficiu pentru copii în primul rând, pentru noi în al doilea rând și, de ce nu, pentru comunitate.

Digitaliada: Cum au primit copiii predarea digitală?

Prof. Luminița Cuceu: Copiii au fost cei mai bucuroși, pentru că îndrăgesc tehnologia, unii dintre ei au și acasă, alții au învățat aici, la școală, și au fost foarte încântați să lucreze și lecții pe tabletă.

 

Digitaliada: Cum se desfășurau inainte de Digitaliada orele de matematică și TIC?

Prof. Luminița Cuceu: Aveam un cabinet de informatică, erau niște calculatoare, dar destul de vechi, unele dintre ele nu mai funcționau. Aveam internet în școală și ne descurcam cum puteam, dar destul de greu. Tabletele au venit, așa, ca o mană cerească pentru noi (...) mai ales la matematică. 

Digitaliada: Părinții cum au reacționat?

Prof. Luminița Cuceu:  Părinții copiilor sunt foarte încântați de această dotare, se vede că este un pas înainte față de activitatea didactică tradițională. Copiii lor merg acasă și le spun cât de bine înțeleg anumite aspecte din matematică, lucrând cu tabletele.

(...) Salva este o comunitate mică, dar suntem deschiși către tehnologie, suntem deschiși către nou, suntem deschiși către orice proiect sau inițiativă care vine din partea altor parteneri sau avem noi inițiativele noastre. Suntem deschiși către tehnologie.

***

Școala Gimnazială Tiberiu Morariu din comuna Salva, județul Bistrița-Năsăud, este una din cele 10 școli parte din proiectul-pilot Digitaliada.