Fundația Orange

Prisma, paralelipiped, cub Alte resurse

Digitaliada


Matematică, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un plan de lecție pentru clasa a VIII-a pentru învățarea noțiunilor despre prismă, paraleliped, utilizând aplicațiile 3D Sketch Studio și Geometry Pad+.Plan de lecție


Documente


În această lecție elevii de clasa a VIII-a vor învăța să identifice prisma regulată, paralelipipedul dreptunghic și cubul.

Utilizând jocul 3D Sketch Studio vor construi cubul, paralelipipedul dreptunghic și prisma patrulateră regulată, formate din mai multe cuburi, iar desfășurările acestora le vor realiza în Geometry Pad+.

Elevii vor lucra individual și în echipe de câte doi.

Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu aplicațiile 3D Sketcch Studio și Geometry Pad+ și să pregătească înainte de a începe lecția materialele necesare.

Mesele și scaunele vor fi așezate în formă de U.

Aplicația 3D Sketch este în limba engleză și este disponibilă pentru tableta (Android) contra-cost la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crocostudio.sketchandstretch.

Aplicația Geometry Pad+ este în limba engleză și este disponibilă pentru tableta (Android) contra-cost la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.zsonmobiledev.GeometryPadSchool.

Aplicațiile sunt oferite gratuit școlilor participante în cadrul proiectului – pilot Digitaliada ce se desfășoară la nivel național în anul școlar 2016 / 2017.


Digitaliada

București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.