Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Chiojdeni, județul Vrancea

Școala Gimnazială Chiojdeni

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială Chiojdeni, județul Vrancea, consideră că educația digitală, pe lângă alte beneficii, stimulează încrederea copiilor în rezultatele muncii în echipă.

Școala Gimnazială Chiojdeni

FOTO: Școala din Chiojdeni


Despre localitate 

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plaiul Râmnicul al județului Râmnicu Sărat și avea în compunere satele Chiojdenii Mari, Chiojdenii Mici și Tulburea, cu o populație totală de 1286 de locuitori. În comună funcționau o biserică zidită în 1839 și două școli — una de băieți cu 40 de elevi și una de fete, cu 22 de eleve. Anuarul Socec din 1925 consemnează comuna în plasa Dumitrești a aceluiași județ, cu o populație de 1624 de locuitori în satele Cătăutu, Chiojdeni și Tulburea. În 1950, comuna a fost transferată raionului Râmnicu Sărat din regiunea Buzău, iar după 1952 din regiunea Ploiești. În 1968 a fost transferată la județul Vrancea, în componența actuală.

Despre școală

Școala Gimnazială Chiojdeni este o școală cu tradiție în comunitate, o școală în care s-au format oameni deosebiți, un centru de informare și de promovare a tradițiilor, obiceiurilor locale, dar și a noutăților științifice. Atât la nivelul conducerii, cât și al cadrelor didactice, există preocuparea pentru tehnici moderne de predare-învățare, astfel încât elevii să poată răspunde exigențelor în privința competențelor digitale. La data înscrierii în competiția Digitaliada, avea 121 elevi la nivel gimnazial.

Prin proiectul Digitaliada, Școala Gimnazială Chiojdeni a primit, prin intermediul Digitaliada, 28 tablete complet echipate, un laptop, videoproiector și ecran de proiecție.

 

Școala Gimnazială Chiojdeni în imagini

Directorul școlii: „Educația digitală este un mijloc de dezvoltare profesională, iar participarea la proiectul Digitaliada este o șansă pentru elevii școlii de a dezvolta competențe digitale.”, spune Cristian Tache, director. Se descrie ca fiind extrem de implicat în activitatea didactică și de management. Consideră că educația digitală stimulează încrederea copiilor în rezultatele muncii în echipă.  

Despre Digitaliada

Școala Gimnazială Chiojdeni este o școală cu tradiție în comunitate, o școală în care s-au format oameni deosebiți, un centru de informare și de promovare a tradițiilor, obiceiurilor locale, dar și a noutăților științifice. În acest context, Digitaliada este un proiect care va permite elevilor să aibă parte de învățământ actual, digitalizat, perfect ancorat în actualitatea cotidiană.

Profesorii de matematică și T.I.C.

„Este important pentru noi, ca dascăli, să ținem pasul cu evoluția societății și să pregătim elevi competitivi și adaptați vremurilor actuale.”, Ion Tudose, profesor matematică. Se află la catedră de 25 de ani. Are gradul didactic I și o licență în matematică-fizică. Crede că utilizarea metodelor digitale de predare la orele de matematică îi ajută pe elevi să își dezvolte imaginația, capacitatea de vizualizare a corpurilor geometrice în spațiu.

"Atâta vreme cât copiii au acasă tablete, telefoane inteligente, acces la tot felul de aplicații si tutoriale, este de la sine înțeles că școala trebuie să vină în actualitate și să îi învețe pe cei mici ce este cu adevărat tehnologia digitală.”, Emil Lazăr, profesor TIC. Are gradul didactic I și este licențiat în matematică-informatică. La Chiojdeni predă de 17 ani. Consideră că un proces de învațare temeinic se bazează atât pe cercetarea științifică și didactică, cât mai ales pe adaptarea procesului instructiv-educativ la noile generații de elevi.

Galerie video interviuri: Școala Gimnazială Chiojdeni


Date de contact: 

Școala Gimnazială Chiojdeni, județul Vrancea
Pagină web: scoalachiojdenivrancea.wordpress.com
E-mail: scoala_chiojdeni[at]yahoo[dot]com
Telefon: +40237241129
Director: Cristian Tache

***

Școala Gimnazială Chiojdeni, județul Vrancea, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.