Fundația Orange

Digitaliada

Digitaliada este un proiect de educație digitală care urmărește folosirea tehnologiei în scopul îmbunătățirii performanței școlare a elevilor.


Platforma

Platforma www.digitaliada.ro promovează educația digitală în România. Platforma conține materiale digitale educaționale și încurajează crearea de conținut didactic digital pentru orice disciplină școlară de la clasele V – VIII.

În plus, platforma găzduiește concursul național #Digitaliada dedicat materialelor didactice digitale pentru clasele V-VIII. 

În cadrul inițiativei va avea loc și un proiect-pilot ce se va desfășura pe parcursul anului școlar 2016-2017 ȋn 10 școli gimnaziale de masă din mediul rural.

Puteți afla mai multe despre platformă consultând ghidul de utilizare.


Parteneri

Digitaliada este derulat de Fundația Orange și implementat de Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi. Acest proiect se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Fundația Orange se implică în comunitate prin realizarea unor proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Principala directie de implicare a Fundatiei Orange o reprezinta educația digitală in mediul rural. De asemenea, Fundația Orange susține integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz. Ȋmpreună cu instituții și organizații non-guvernamentale specializate, Fundația Orange dezvoltă proiecte de educație, cultură, sănătate și integrare socială în sprijinul acestor persoane.

Asociația Actori Europeni derulează proiecte europene de interes public și organizează evenimente specializate de informare privind politici publice naționale și europene. Organizația implementează o abordare modernă în activitățile și programele sale prin acordarea unui rol principal instrumentelor TIC (tehnologia informației și a comunicațiilor). În acest sens, organizația acționează ca un facilitator de comunicare între comunități de specialiști într-o manieră care susține transparența și inovația.

Asociația Cartea Daliei urmărește promovarea utilizării tehnologiei și materialelor digitale în școlile din România, în particular în rândul instituțiilor dedicate copiilor cu dizabilități. Organizația se folosește de metode ludice de educație dezvoltate pentru tablete pentru a crește performanța școlară a copiilor și pentru a le oferi motivații suplimentare pentru rămânerea în sistemul de învățământ.

Asociația Societatea Online este o organizație non-guvernamentală cu experiență în programe de cercetare și comunicare. Principalul proiect al organizației este platforma civică www.contributors.ro. Prin această inițiativă, asociația urmărește să ofere perspective proaspete asupra temelor mari ale zilei și să reintroducă în spațiul public subiecte insuficient explorate.

Fundația Noi Orizonturi urmărește promovarea unor modele de educație prin experiență de calitate, centrate pe dezvoltarea abilităților de viață în rândul tinerilor. Organizația derulează programe de educație nonformală la nivel național și internațional, adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 18/19 ani.