Fundația Orange

„Les adjectifs possessifs”/ ”Adjectivele posesive”

Concurs

Elena Buric

Trimis la 14.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Proiectul urmărește reactualizarea unor cunoștințe sumare din clasa a V-a, dar, mai ales, un parcurs dinamic și interactiv de învățare și de consolidare a cunoștințelor, prin implicarea elevilor în toate activitățile, majoritatea în format digital și de mare diversitate, oferindu-le posibilitatea evaluării rapide și directe.Proiecte didactice


Documente


”Adjectivele posesive” este proiectul didactic asociat documentului video cu același titlu. Proiectul urmărește reactualizarea unor cunoștințe sumare din clasa a V-a, dar, mai ales, un parcurs dinamic și interactiv de învățare și de consolidare a cunoștințelor, prin implicarea elevilor în toate activitățile, majoritatea în format digital și de mare diversitate, oferindu-le posibilitatea evaluării rapide și directe.
Proiectul precizează clar obiectivele și competențele vizate, propune un scenariu dinamic, metode și strategii diverse, activ-participative, cu caracter deseori amuzant, ce privilegiază activitatea de grup sau individuală a elevilor, stimulează creativitatea acestora , dorința de a vorbi despre sine, spiritul de competiție și implicarea în evaluarea propriilor activități.
Scenariul didactic include secvente digitale create de autoare și are la bază, în primul rând, numeroase aplicații Google, dar și jocuri create pe learningapps și educaplay.


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 14.02.2019 - 06:54


1 comentariu

avatar

Les adjectifs possessifs

de Iacoviță Dorina | 18.02.2019 20:48

Proiectul este foarte bine întocmit și consider că este util în predarea adjectivelor posesive deoarece conține și suport auditiv pe lângă suportul vizual.Felicitări pentru această lecție atractivă!

Răspunde

Materiale similare

Secure Passwords / Parole sigure

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI, VII, VIII

Acest proiect didactic se adresează profesorilor care predau limba engleză sau opționale integrate (la nivelul mai multor arii curriculare), în acest caz fiind vorba de Limbă și comunicare (Limba engleză) și Tehnologii (TIC).

Freizeit und Hobbys - Activitățile de timp liber în limba germană

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI

Elevii vor putea în urma parcurgerii lecției: să recunoască activitățile de timp liber, să formuleze care sunt hobby-urile lor, să exprime abilitatea/incapacitatea, să exprime ce le place și ce nu le place, să înțeleagă un text audiat pe această temă.