Fundația Orange

33 MĂNĂSTIRI - ROMÂNIA - locuri binecuvântate de pelerinaj

Concurs

Duma Cornel-Lucian

Trimis la 18.04.2017

Interdisciplinar
ISTORIE, GEOGRAFIE, ALTĂ DISCIPLINĂ, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Printre cele mai frumoase locuri din țara noastră încărcate de istorie se numără și mănăstirile , adevărate oaze de credință și de spiritualitate la care creștinii merg în pelerinaj în Duminici și sărbători și mai ales cu ocazia hramului . De-alungul timpului credincioșii au făcut călătorii la locurile sfinte pentru a se ruga lui Dumnezeu și a-i cere ajutorul .
Pelerinajul este o călătorie pe care credincioșii o fac într-un loc considerat sfânt.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Printre cele mai frumoase locuri din țara noastră încărcate de istorie se numără și mănăstirile , adevărate oaze de credință și de spiritualitate la care creștinii merg în pelerinaj în Duminici și sărbători și mai ales cu ocazia hramului .
De-alungul timpului credincioșii au făcut călătorii la locurile sfinte pentru a se ruga lui Dumnezeu și a-i cere ajutorul .


Alte informații

Aceasta prezentare interdisciplinara poate fi utilizata in orele de Religie Ortodoxa, Istorie sau Geografie . Am realizat aceasta prezentare pentru obtinerea gradului I in lectia Călătorind cu Dumnezeu – pelerinajul la biserici și mănăstiri .


Duma Cornel-Lucian, profesor de Istorie, Altă disciplină

Scoala Gimnaziala Speciala Caransebes , Romania, CARANSEBES, Caraș-Severin

Trimis la 18.04.2017 - 10:07


6 comentarii

avatar

Super prezentarea

de Maria | 29.05.2017 09:03

Îmi place foarte mult prezentarea realizată pe baza proiectului de lecție.

Răspunde
avatar

Felicitări Lucian

de Ioan | 29.05.2017 11:12

Mă bucur sa văd ca in Competitia Digitaliada au fost acceptate și materiale religioase. Îmi place mult prezentarea. Felicitări Lucian!

Răspunde
avatar

Este adevarat ca manastirile sunt locuri spirituale si istorice importante pentru poporul nostru roman

de Ramona | 31.05.2017 17:27

Am studiat cu atentie si proiectul de lectie si prezentarea si il felicit pe domnul profesor Duma pentru munca depusa .

Răspunde
avatar

Frumoasa prezentarea cu manastiri

de Moise | 31.05.2017 18:23

Prezentarea este un super ghid pentru manastirile din tara noastra .

Răspunde
avatar

Felicitari domnului profesor - un adevarat dascal inovator

de Maria | 31.05.2017 20:53

Aceste materiale imi confirma inca o data ca Domnul profesor Duma Cornel-Lucian este un profesor exceptional care a dovedit prin activitatea profesionala la clasa si prin cea extracurriculara: profesionalism, vocatie, spirit realist si critic, creativitate si daruire, implicare in activitati de voluntariat, dar si o imensa dragoste si iubire fata de copii, precum si respect fata de profesia aleasa. El, dascalul, este lumina, caldura, deschizatorul de drumuri si un neobosit cautator de comori in sufletul uman. Spre el se atintesc privirile copilului, elevului, adolescentului, fie el si cu cerinte educative speciale, cautand cu ardoare raspunsuri la intrebarile ce-l framanta. El este dascalul de exceptie, pasionat de lumea copilului si al copilariei, al tanarului sau adolescentului, gasind mereu la indemana, acele strategii didactice, care i-au adus actului didactic desfasurat, EFICIENTA.Mult succes!

Răspunde
avatar

Super prezentare

de Adrian | 31.05.2017 22:39

M-am uitat cu atentie la prezentare si este bine structurata. Felicitari pentru muca depusa!

Răspunde

Materiale similare

Barocul

Istorie
ISTORIE, VI

Proiectul didactic propus poate fi utilizat atât în predarea la clasă, cât și în predarea online. În plus, întreg proiectul didactic este construit pentru ca lecția să poată fi parcursă în ritm propriu de către elevi. Toate secvențele lecției se parcurg cu ușurință cu ajutorul platformei Nearpod.

Diversitatea populației Asiei

Geografie
GEOGRAFIE, VII

Materialul prezintă designul activității de învățare „Diversitatea populației Asiei” și vizează înțelegerea necesității utilizării metodelor de analiză cartografică a realității înconjurătoare.