Fundația Orange

A Glimpse of Teenage Life - Conditionals Consolidation

Concurs

Vulpe Mihaela

Trimis la 29.02.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Acest material vine in sprijinul elevilor care doresc sa comunice liber si relaxat in limba engleza pe teme de interes pentru grupa lor de varsta folosind cu incredere si in mod corect structurile conditionale. Chiar daca materialul se adreseaza nivelului A2+/B1, el poate fi folosit cu succes (si unele ajustari) la toate nivelele de competenta lingvistica.


Alte materiale educaționale


Multimedia

Made with Padlet

Am folosit aplicatia Padlet pentru a stimula participarea directa a elevilor si am ales o tema de interes maxim pentru ei, adolescenta.

Prin flexibilitatea lui, acest format permite ordonarea activitatilor in functie de diversi factori obiectivi sau subiectivi: structurile gramaticale studiate (unul, mai multe sau toate tipurile de conditionale), abilitatile lingvistice ale elevilor, starea lor de spirit sau gradul de coeziune al grupului, etc.

Prin acesibilitatea lui, incurajeaza elevii sa descopere singuri sau cu sprijinul cadrului didactic ce e de facut in continuare, ei putand lucra individual, in grupe sau concomitent cu clasa pe o anumita activitate (depinde de cata libertate le ofera profesorul).

Prin versatilitatea lui, stimuleaza curiozitatea si implicarea activa in realizarea sarcinilor reducand riscul de plictiseala sau pierdere a interesului.

Prin familiaritatea lui, acest format apeleaza la abilitatile digitale ale elevilor presupunand tastarea un mesaj, accesesarea unui link, chiar si verificarea validitatii unei surse de informare.

Acest material a fost folosit cu mare succes la grupe de adolescenti cu varste intre 13-17 ani si nivel de competenta de la A1+ la B2. Entuziasmul cu care au participat la realizarea sarcinilor atat in timpul orelor de curs cat si in afara lor, formatul permitand si acest mod de colaborare, a fost incredibil.

Chiar si cei mai reticenti si timizi elevi si-au exprimat parerea sau au povestit experiente personale folosind structurile gramaticale vizate.

Combinarea elementelor de gramatica cu sursele si resursele digitale diverse a stimulat implicarea lor, le-a starnit curiozitatea si, nu in ultimul rand, le-a oferit posibilitatea sa discute despre ei insisi intr-o perioada 'cumplit de confuza dar tare cool' a vietii lor.


Vulpe Mihaela

Sf. Gheorghe, Covasna

Trimis la 29.02.2020 - 14:49


Materiale similare

Hidden image quiz - joc interactiv axat pe Conditionals

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

Acest joc interactiv creat pe platforma genial.ly poate fi utilizat ca instrument de verificare si evaluare a cunostintelor elevilor cu privire la propozitiile conditionale din limba engleza.

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/