Fundația Orange

APA - esența vieții pe pământ Concurs

Botgros Didina

Trimis la 25.02.2018

Interdisciplinar
GEOGRAFIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, BIOLOGIE, V

Pornind de la întrebarea cheie ,,Putem trăi fără apă?”, proiectul interdisciplinar ,,APA - esența vieții pe pământ ” i-a provocat pe elevi să afle cât mai multe cunoștințe despre apă, despre rolul ei în viața oamenilor și a planetei, motivându-i să contribuie ei înșiși la protejarea mediului înconjurător în comunitate și la salvarea planetei.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Activitățile din cadrul proiectului au fost planificate în concordanță cu standardele curriculare și particularitățile de vârstă ale elevilor. Activitățile la clasă au alternat cu cele de teren și cele din laboratorul de informatică. Au fost folosite metodele centrate pe elev, diverse, care au permis cadrului didactic să fie facilitator al învățării, iar elevii să beneficieze de autonomie și colaborare în luarea deciziilor și rezolvarea problemelor.

Dobândirea cunoștințelor prin observare directă pe teren și experiențe de laborator a făcut mult mai ușoară învățarea. Produsele realizate pe baza fotografiilor și a filmărilor, dar și a cercetărilor făcute cu ajutorul internetului, au contribuit în mare măsură la dezvoltarea abilităților sec.XXI. Au fost utilizate inovativ diverse resurse TIC pentru rezolvarea problemelor intâlnite pe teren, elevii au colaborat în cadrul echipelor de lucru, dezvoltându-și competențele de comunicare.


Botgros Didina

Școala Școala Gimnazială Sf.Varvara Aninoasa, România, Aninoasa, Hunedoara

Trimis la 25.02.2018 - 16:15


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.