Fundația Orange

Adunarea și scăderea numerelor întregi

Concurs

Băleanu Andrei

Trimis la 15.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE

Materialul conține două clipuri video. Primul prezintă adunarea numerelor întregi, iar cel de al doilea scăderea numerelor întregi. Materialul își propune să ofere exemple cât mai intuitive astfel încât copii să înțeleagă ușor noțiuni abstracte cum ar fi numerele negative, cu care se întâlnesc pentru prima dată.


Conținut video


Multimedia


Plecând de la ideea din material, elevii pot să efectueze alte operații cu ajutorul bulinelor și al sistemului creat. Aceștia pot lucra atât individual, cât și în echipă. Avantajul oferit de acest "joc" este faptul că oferă exemple intuitive asupra operațiilor cu numere negative.


Băleanu Andrei, profesor de Matematică

Gimnazială 103, România, București, București

Trimis la 15.03.2018 - 00:00


Materiale similare

Concurența bisectoarelor

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Resursa pentru activitatea de învățare pe tema „Concurența bisectoarelor” este un suport vizual de tip video ce cuprinde noțiuni legate de bisectoare, bisectoarea în triunghi, construcția bisectoarei, intersecția bisectoarelor într-un triunghi.

robotica@home

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Descopera cum functioneaza robotii si cum ii poti controla prin programare, chiar daca nu ai mai scris cod pana acum. Cursul te va ajuta sa explorezi cum functioneaza tehnologia in general. Pentru ca robotica imbina stiinta, ingineria si tehnologia si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a invata aplicat programare, electronica sau mecanica, dar si fizica sau matematica.