Fundația Orange

Altă întrebare

Concurs

Ana Ungureanu

Trimis la 21.04.2017

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ, CHIMIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, BIOLOGIE, LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Altaintrebare.org este o aplicație gratuită în curs de dezvoltare, disponibilă atât pe web cât și pe mobil, ce își propune să devină o soluție educațională digitală completă, care să acopere toate disciplinele de învățământ și toți anii de studiu ai elevilor (I - XII). O revoluție în modul de a învăța, dar și o metodă didactică alternativă folosită de profesori la clasă.

Altaintrebare.org oferă într-un mod ușor accesibil, structurat pe ani de studiu, materii, capitole și lecții, toate uneltele necesare: exerciții, teorie (tutoriale video și text), teste de evaluare, jocuri, statistici, urmărirea progresului. Toate direct de pe telefonul mobil.

website: http://www.altaintrebare.org


Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


http://www.altaintrebare.org
https://github.com/the-catalin/altaintrebare


Alte informații

Ca elev:
- poți să lucrezi de unul singur, în ritmul tău, la orice lecție; ai la dispoziție explicații video, exerciții, exemple, teste
- poți vedea în orice moment cât ai evoluat (prin conceptul "gamification" vei vedea câte puncte ai acumulat, ce nivel ești, ce medalii sau premii virtuale ai câștigat)
- te poți testa singur, primind note
- poți adăuga colegi sau prieteni
- poți intra într-un duel sau într-o competiție cu mai mulți utilizatori, câștigând puncte

Ca profesor:
- poți crea clase de elevi
- poți urmări rezultatele și evoluția fiecărui elev
- poți da teme elevilor, văzând în timp real în ce măsură și cât de corect au fost efectuate
- pe lângă materialele deja existente din cadrul aplicației, poți crea exerciții și teste de evaluare pentru elevii tăi (cu răspunsuri exacte sau cu întrebări tip grilă)
Câteva exemple practice de lucru cu elevii la clasă:
- elevii pot lucra în timpul orei la exerciții pe grade diferite de dificultate: deschid aplicația, rezolvă pe foaie exercițiul și introduc rezultatul pe telefon, profesorul primind feedback instant pe telefonul său cu progresul fiecărui elev
- profesorul poate crea în prealabil în cadrul aplicației un test de evaluare cu barem de notare pe care îl va face accesibil elevilor în timpul orei; aplicația va da instant note tuturor elevilor pe baza baremului și a corectitudinii răspunsurilor
Aplicația este concepută să trimită notificări profesorilor atunci când algoritmii acesteia detectează posibile încercări de "păcălire" în rezolvarea testelor și exercițiilor.

Ca părinte:
- poți urmări evoluția copilului tău
- poți vedea observațiile profesorilor
- poți comunica cu profesorii


Ana Ungureanu, profesor de Matematică

Valea Lupului, România, Valea Lupului, Iași

Trimis la 21.04.2017 - 18:40


3 comentarii

avatar

matematica

de laurentiu | 13.02.2018 22:16

imi place aplicatia

Răspunde
avatar

Matematică

de Coman Mihaela | 16.02.2018 16:46

Îmi place această pagină.

Răspunde
avatar

Matematica

de Silviu | 20.02.2018 18:45

Îmi place digitaliada

Răspunde

Materiale similare

Orar Digital

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Produsul reprezintă un orar digital pentru clasă, unde fiecare oră din anul școlar poate avea atașată tema, lecția, test sau teza, carnet de elev digital unde se pot introduce notele și se pot vizualiza imediat mediile și un chat pentru socializare și anunțuri.

Platforma Pauza de Mate

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Site-ul educațional pauzademate.ro permite utilizatorilor accesul facil către o biblioteca virtuală cu peste 500 de resurse video, articole și documente școlare.