Fundația Orange

Animations

Concurs

Iolanda Sztrelenczuk

Trimis la 02.01.2022

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Crearea de conținut autentic, relevant pentru elevi se poate realiza foarte ușor prin folosirea aplicațiilor de genul Chatterpix sau Woki. Elevii utilizează imagini și text în contextul adecvat pentru a crea prezentări, descrieri, scurte monologuri sau interviuri. Este motivant și distractiv!


Conținut video


Multimedia


Utilizarea aplicațiilor de acest gen îi ajută pe elevi să se exprime creativ - ei utilizează un avatar sau o imagine pe care o animează cu text scris sau text audio înregistrat de către ei. Linkuri:
https://youtu.be/_UVk1uT6x_E
https://youtu.be/jzeix8BuxSw
https://youtu.be/GC0TRV4Qsbc

Aceste exerciții le oferă elevilor posibilitatea de a se evalua și a-și îmbunătăți abilitățile de exprimare într-o limbă străină. De asemenea aceste prezentări sunt foarte utile în proiecte derulate în platforma eTwinning unde elevii nu au voie să încarce imagini cu ei, ci conținut adaptat.

Pentru elevii din clasele mai mici aplicațiile oferă diverse template-uri pe care ei le pot modifica și adapta pentru joc de rol. Linkuri:
https://tinyurl.com/yys8kkpk
https://tinyurl.com/yxwsyuvw

Pentru a consolida cunoștințele folosind aceste aplicații profesorul poate crea un task pentru o multitudine de conținuturi.


Iolanda Sztrelenczuk, profesor de Limbi moderne

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Baia Sprie, Maramureș

Trimis la 02.01.2022 - 16:16


Materiale similare

Les saisons, les mois, la météo

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI

„Les saisons, les mois, la météo” se adresează elevilor începători și prezintă vocabularul esențial referitor la anotimpuri, lunile anului și starea vremii. Asocierea dintre text, imagini, animații face învățarea ușoară, fiindcă materialul video propus este extrem de intuitiv

La Grande Cérémonie du Passé Composé

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Gramatica poate fi amuzantă și chiar interesantă dacă e transpusă în povești. Este ceea ce își propune „La Grande Cérémonie du Passé Composé”, adică o mare ceremonie în Regatul Verbelor, unde ritualul inițierii (transformarea în perfect compus) presupune magie. Și povestea la trecut poate începe.