Fundația Orange

Animations

Concurs

Iolanda Sztrelenczuk

Trimis la 02.01.2022

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Crearea de conținut autentic, relevant pentru elevi se poate realiza foarte ușor prin folosirea aplicațiilor de genul Chatterpix sau Woki. Elevii utilizează imagini și text în contextul adecvat pentru a crea prezentări, descrieri, scurte monologuri sau interviuri. Este motivant și distractiv!


Conținut video


Multimedia


Utilizarea aplicațiilor de acest gen îi ajută pe elevi să se exprime creativ - ei utilizează un avatar sau o imagine pe care o animează cu text scris sau text audio înregistrat de către ei. Linkuri:
https://youtu.be/_UVk1uT6x_E
https://youtu.be/jzeix8BuxSw
https://youtu.be/GC0TRV4Qsbc

Aceste exerciții le oferă elevilor posibilitatea de a se evalua și a-și îmbunătăți abilitățile de exprimare într-o limbă străină. De asemenea aceste prezentări sunt foarte utile în proiecte derulate în platforma eTwinning unde elevii nu au voie să încarce imagini cu ei, ci conținut adaptat.

Pentru elevii din clasele mai mici aplicațiile oferă diverse template-uri pe care ei le pot modifica și adapta pentru joc de rol. Linkuri:
https://tinyurl.com/yys8kkpk
https://tinyurl.com/yxwsyuvw

Pentru a consolida cunoștințele folosind aceste aplicații profesorul poate crea un task pentru o multitudine de conținuturi.


Iolanda Sztrelenczuk, profesor de Limbi moderne

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Baia Sprie, Maramureș

Trimis la 02.01.2022 - 16:16


Materiale similare

Francophonie en pandémie

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

20 Martie - Ziua Internațională a Francofoniei. Utilizând aplicația ADOBE SPARK, am realizat înregistrarea video atașată care reprezintă rezultatul activităților desfășurate cu elevii atât în clase, cât și în mediul online, în cadrul proiectului educațional "Francophonie en pandémie".

Verbele cu prepoziții bicazuale în limba germană (animație)

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Această animație ajută elevii care învață limba germană să înțeleagă mai bine utilizarea verbelor cu prepoziții bicazuale (care cer folosirea dativului sau acuzativului): liegen, legen, stehen, stellen, sitzen, setzen, stecken și hängen.