Fundația Orange

Apa în viața plantelor

Concurs

Pop Constanța

Trimis la 04.01.2021

Educație tehnologică
EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, V MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

În viața plantelor, apa îndeplinește un rol multiplu și complex. Prin faptul că apa participă la formarea celulelor și a țesuturilor, ea are un rol structural însemnat. Apa asigură transportul unor substanțe la nivelul compartimentelor plantei; Transportă seva brută de la rădăcini spre frunze și sevae


Conținut video


Multimedia


Acest material se adresează copiilor din clasa a V-a, dar poate fi folosit și la alte clase. Apa este indispensabilă întreținerii vieții plantelor. În lipsa apei, ele mai întâi se ofilesc, iar apoi se usucă.

Apa are rolul de a vehicula hrana și de a menține o permanentă stare de turgescență a celulelor, în care plantele își desfășoară în mod normal toate procesele fiziologice.

Udatul trebuie făcut cu grijă, cantitatea de apă și modul de repartizare în timp (frecvența udatului) stabilindu-se în funcție de specie, mărimea plantei, anotimp, starea de repaus etc.

Totodată se va căuta să se stabilească un echilibru între umiditate și ceilalți factori: lumină și temperatură. Dacă unul dintre acești factori crește sau scade, implicit se va mări sau reduce cantitatea și frecvența udatului.

Link: https://youtu.be/HodVasL_BPw


Pop Constanța, profesor de Informatică și TIC, Educație tehnologică

Liceul Tehnologic Feldru, Năsăud, Bistrița-Năsăud

Trimis la 04.01.2021 - 14:48


Materiale similare

Factori de mediu - o aplicație interesantă și foarte atractivă pentru elevi

Educație tehnologică
EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, V

Aplicația prezentată este ușor de aplicat la clasă pentru prezentarea noilor cunoștințe la lecția Factori de mediu - clasa a V-a.

robotica@home

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Descopera cum functioneaza robotii si cum ii poti controla prin programare, chiar daca nu ai mai scris cod pana acum. Cursul te va ajuta sa explorezi cum functioneaza tehnologia in general. Pentru ca robotica imbina stiinta, ingineria si tehnologia si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a invata aplicat programare, electronica sau mecanica, dar si fizica sau matematica.