Fundația Orange

Apa, izvor al cunoașterii în literatură

Concurs

Laura Tudor

Trimis la 19.02.2018

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Proiectul este un periplu prin textele literare studiate în școală sau din lista de lecturi suplimentare, ce evidențiază modul în care apa, elementul vital, este valorificat de scriitori în creațiile lor. Este interesant de observat că, apa, un element nesemnificativ aparent, devine un motiv indispensabil comprehensiunii semnificației textului literar.


Proiecte didactice


Documente


Este un proiect foarte util pentru clasa a VIII-a ce ajută atât profesorul în procesul instructiv - educativ, face o lecție de recapitulare să fie interactivă, cât și pentru elevii care doresc să-și sistematizeze cunoștințele prin compararea elementelor semnificative din diversele texte literare studiate.


Laura Tudor, profesor de Limba și literatura română

Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul”, Romania, Caracal, Olt

Trimis la 19.02.2018 - 13:35


Materiale similare

Verbul - recapitulare

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII, VIII

Materialul se poate aplica atât în cadrul orelor care se desfășoară față în față, cât și în mediu online, fiind gândit sub forma unor jocuri didactice care au ca obiectiv consolidarea unor noțiuni referitoare la verb.

Conversiunea

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VIII

Este un proiect didactic de evaluare care are ca principal obiectiv evaluarea cunoștințelor elevilor legate de conversiune. Am utilizat o serie de instrumente digitale iar captarea atenției este sugestivă deoarece am transformat valorile morfologice în personaje de poveste.