Fundația Orange

Aplicație în trapez

Concurs

Socaciu Liviu-Ignat

Trimis la 24.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Vă prezint o problemă interesantă cu un trapez. Bazele trapezului fiind paralele și diagonalele fiind concurente, se poate aplica Teorema lui Thales și, de asemenea, Teorema fundamentală a asemănării.


Alte materiale educaționale


Multimedia

https://www.geogebra.org/m/eenpbq8e

Vă prezint o problemă interesantă cu un trapez pe care am rezolvat-o cu ajutorul aplicației GeoGebra. Bazele trapezului fiind paralele și diagonalele fiind concurente, se poate aplica Teorema lui Thales și, de asemenea, Teorema fundamentală a asemănării. Folosind Teorema lui Thales și formula de arie a triunghiului folosind sinusul, am calculat aria a două triunghiuri cu scopul de a arăta că au suprafețe egale.


Socaciu Liviu-Ignat, profesor de Matematică

Gimnazială „Paul Tanco” Monor, România , Monor, Bistrița-Năsăud

Trimis la 24.01.2022 - 23:11


Materiale similare

Funcțiile trigonometrice în triunghiul dreptunghic

Matematică
MATEMATICĂ, VII

În triunghiul dreptunghic lucrăm, de regulă, cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material avem lucruri teoretice, absolut necesare despre aceste funcții trigonometrice, dar și mai multe probleme rezolvate în întregime.

Google Site în Educație

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

În timpul predării online cu ajutorul paginii Google Site am creat o culegere de exerciții online pentru materia limba și literatura maghiară maternă. Pe această pagină am creat și am grupat exerciții, filme, video și materiale didactice auxiliare (Liveworksheet, Quizizz, Mentimeter, Learningapps).