Fundația Orange

Aplicație în trapez

Concurs

Socaciu Liviu-Ignat

Trimis la 24.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Vă prezint o problemă interesantă cu un trapez. Bazele trapezului fiind paralele și diagonalele fiind concurente, se poate aplica Teorema lui Thales și, de asemenea, Teorema fundamentală a asemănării.


Alte materiale educaționale


Multimedia

https://www.geogebra.org/m/eenpbq8e

Vă prezint o problemă interesantă cu un trapez pe care am rezolvat-o cu ajutorul aplicației GeoGebra. Bazele trapezului fiind paralele și diagonalele fiind concurente, se poate aplica Teorema lui Thales și, de asemenea, Teorema fundamentală a asemănării. Folosind Teorema lui Thales și formula de arie a triunghiului folosind sinusul, am calculat aria a două triunghiuri cu scopul de a arăta că au suprafețe egale.


Socaciu Liviu-Ignat, profesor de Matematică

Gimnazială „Paul Tanco” Monor, România , Monor, Bistrița-Năsăud

Trimis la 24.01.2022 - 23:11


Materiale similare

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/

Funcțiile trigonometrice în triunghiul dreptunghic

Matematică
MATEMATICĂ, VII

În triunghiul dreptunghic lucrăm, de regulă, cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material avem lucruri teoretice, absolut necesare despre aceste funcții trigonometrice, dar și mai multe probleme rezolvate în întregime.