Fundația Orange

Aplicații STEM. Micro:bit

Concurs

Ilioasa Adriana

Trimis la 29.02.2020

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Cu ajutorul micro:bit-ului elevii vor face primii pași în lumea roboticii. În această lecție elevii vor învăța să programeze aplicații utile în viața reală utilizând senzorii de lumină și temperatură ai unui micro:bit. Elevii vor utiliza platforma gratuită makecode.microsoft.org și vor testa aplicațiile create atât pe simulatorul virtual al platformei cât și pe micro: biți reali.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Proiectul didactic poate fi utilizat atât la clasă în cadrul orelor de Informatică și TIC (clasa a VII-a) la unitatea de învățare Aplicații STEM (editura Litera) cât și ca activitate la Școala altfel sau în cadrul unul Cerc de informatică sau Robotică.


Ilioasa Adriana, profesor de Informatică și TIC

Palatul Copiilor Cluj, România, Cluj Napoca, Cluj

Trimis la 29.02.2020 - 18:29


Materiale similare

Crearea blocurilor în Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Crearea blocurilor proprii permite scrierea mult mai ușoară a scripturilor în aplicația Scratch, oferind posibilitatea utilizării acestora (chiar în mod repetat), fără a fi nevoiți să folosim un șir lung de blocuri.

Evenimente astronomice

Interdisciplinar
GEOGRAFIE, FIZICĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

In cadrul lectiei de geografie de la clasa a V-a am folosit aplicatia World Wide Telescope. Aceasta aplicatie este un mediu software care permite computerului dvs. să funcționeze ca un telescop virtual, combinând terabyte de imagini de pe telescoape celebre ca Hubble, Chandra și Spitzer într-o panoramă vastă a universului.