Fundația Orange

Aplicații utile pentru învățare

Concurs

Alexandra Miricioiu

Trimis la 13.02.2019

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ, CHIMIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, BIOLOGIE, LIMBI MODERNE, ALTĂ DISCIPLINĂ, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Este un material care prezintă aplicații utile în învățare, cu aplicabilitate în orice disciplina de studiu, în orice moment al lecției.Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

https://www.youtube.com/watch?v=3Ds7nfL6f-M

Materialul are patru părți, după cum urmează: Evocare și realizarea sensului în învățare; Reflecție și evaluare pentru o învățare constructivă; Aplicațiile în disciplinele STEM; Pașii pentru învățarea aplicațiilor Plickers, i nigma.

Materialul este realizat cu aplicația Biteable. Este un traseu în cuvinte și imagini al unor aplicații care trec zilnic pragul clasei mele, al școlii noastre. Reprezintă o selecție a acelor aplicații pentru care am primit cel mai bun feedback din partea elevilor.
Materialul conține și link-uri care trimit către exemple.
In partea de final este inserat un link care face trimitere către un document Google (https://docs.google.com/document/d/1-VlPnpGTv_iupag7IVn5d1OvC9XcpACfXP7ZWlAzP7o/edit?usp=sharing). Acesta conține pașii pentru învățarea aplicațiilor Plickers și i nigma.
Toate aplicațiile sunt gratuite.
Acestea fac învățarea mai atractiva, eficientă, activă, motivantă, fac copiii fericiți.


Alexandra Miricioiu

Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, Romania, Târgoviște, Dâmbovița

Trimis la 13.02.2019 - 23:21


Materiale similare

Fișă de lucru - Reacția de cominare

Chimie
CHIMIE, VIII

Este o fișă de lucru a cărei rezolvare îl ajută pe elevul de clasa a 8-a să realizeze în ce măsură a înțeles noțiunile despre reacția chimică de combinare.

Energia potențială gravitațională

Fizică
FIZICĂ, VII

LearningApps.org este o aplicație Web 2.0 concepută pentru a sprijini procesele de invățare și predare prin module interactive.