Fundația Orange

Aplicații utile pentru învățare

Concurs

Alexandra Miricioiu

Trimis la 13.02.2019

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ, CHIMIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, BIOLOGIE, LIMBI MODERNE, ALTĂ DISCIPLINĂ, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Este un material care prezintă aplicații utile în învățare, cu aplicabilitate în orice disciplina de studiu, în orice moment al lecției.Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

https://www.youtube.com/watch?v=3Ds7nfL6f-M

Materialul are patru părți, după cum urmează: Evocare și realizarea sensului în învățare; Reflecție și evaluare pentru o învățare constructivă; Aplicațiile în disciplinele STEM; Pașii pentru învățarea aplicațiilor Plickers, i nigma.

Materialul este realizat cu aplicația Biteable. Este un traseu în cuvinte și imagini al unor aplicații care trec zilnic pragul clasei mele, al școlii noastre. Reprezintă o selecție a acelor aplicații pentru care am primit cel mai bun feedback din partea elevilor.
Materialul conține și link-uri care trimit către exemple.
In partea de final este inserat un link care face trimitere către un document Google (https://docs.google.com/document/d/1-VlPnpGTv_iupag7IVn5d1OvC9XcpACfXP7ZWlAzP7o/edit?usp=sharing). Acesta conține pașii pentru învățarea aplicațiilor Plickers și i nigma.
Toate aplicațiile sunt gratuite.
Acestea fac învățarea mai atractiva, eficientă, activă, motivantă, fac copiii fericiți.


Alexandra Miricioiu

Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, Romania, Târgoviște, Dâmbovița

Trimis la 13.02.2019 - 23:21


Materiale similare

Platforma Pauza de Mate

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Site-ul educațional pauzademate.ro permite utilizatorilor accesul facil către o biblioteca virtuală cu peste 500 de resurse video, articole și documente școlare.

Moara lui Călifar

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII

Materialul se adresează elevilor de clasa a VII-a și constituie o variantă interactivă și atractivă de verificare a lecturii și înțelegerii textului.