Fundația Orange

Argoul și jargonul

Concurs

Pavelescu Marilena

Trimis la 10.04.2023

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Lecția se adresează elevilor din clasa a VIII-a. Creată în platforma Genially, le permite acestora să parcurgă materialul în ritmul propriu. Conceptele sunt însoțite de imagini și trimiteri către diverse site-uri cu relevanță pentru înțelegerea și învățarea acestora.


Alte materiale educaționale


Multimedia


Mijlocul de învățământ propus reprezintă un ansamblu de mijloace ( scheme/ organizatori grafici) cu rol în comunicarea și transmiterea cunoștințelor teoretice, precum și în stimularea învățării, a curiozității elevilor și în formarea competenței de comunicare interpersonală.

Contribuie la formarea / exersarea / dezvoltarea competenței de comunicare , a deprinderilor de a -și adapta mesajul verbal și nonverbal la contextul comunicativ. Învățând să aleagă registrul stilistic adecvat, elevul își sporește șansele de integrare socială și de reușită profesională.

Caracterul stimulativ/motivațional este realizat prin tematica abordată care respectă curriculumul, prin posibilitatea de a aborda tema diferențiat, elevii având posibilitatea să obțină informații suplimentare accesând linkuri sau să se mărginească la cea de bază. Conceptele științifice sunt însoțite/ilustrate prin exemple ludice, ceea ce îi motivează pe elevi să parcurgă lecția.

Ușurează activitatea de predare a profesorului, reducând efortul acestuia și permițându-i să transfere mare parte din responsabilitatea învățării către elevi, aceștia putând parcurge lecția în ritm propriu.

Este ușor de folosit de către elevi și profesori și nu necesită descărcarea/ instalarea unor programe speciale.


Alte informații

Competențele vizate sunt:
4.3. Analizarea elementelor de dinamică a limbii, prin utilizarea achizițiilor de sintaxă, morfologie, fonetică, lexic și semantică prin raportare la limbile moderne
5.2. Argumentarea unui punct de vedere privitor la elemente specifice ale culturii naționale și ale culturii altor popoare


Pavelescu Marilena, profesor de Limba și literatura română

Scoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Târgoviște, Dâmbovița

Trimis la 10.04.2023 - 04:30


Materiale similare

Valori în operele literare

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII, VIII

Materialul este util elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a, în vederea pregătirii pentru examenul de Evaluare Națională.

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/