Gabriela-Violeta Tănăsescu
Trimis la 08.01.2021Materialul educațional are ca subiect aplicația interactivă „Weave Silk”, instrument online pentru crearea artei simetrice, inclusiv a simetriei rotaționale.
Pe măsură ce elevii sunt implicați în diferite activități creative bazate pe utilizarea de informații care au ca rezultat produse în format digital, ei creează și împărtășesc mici opera de artă, învață importante concepte referitoare la artă/design, și în același timp învață să fie creativi, să gândească sistematic și să lucreze în echipă. Creațiile lor artistice sunt produse exclusiv - sau sunt modificate, prelucrate - printr-un proces computerizat.
Competența generală atinsă este „Elaborarea creativă de produse informatice care să valorifice conexiunile dintre disciplina Informatică și T.I.C. și societate”.
Linkul către prezentarea online, realizată în Google Slides, este: http://bit.ly/2Xjbsel
Obiectivele prezentării:
Experimentarea modului în care aplicația Weave Silk este utilizată în mod interactiv pentru crearea de produse în format digital (control asupra culorii, simetriei, modul oglindire și modul spirală, etc. );
Identificarea modalităților prin care creațiile artistice ale elevilor (mici opere de artă) sunt produse exclusiv, sau sunt modificate și prelucrate, printr-un proces computerizat;
Diseminarea rezultatelor muncii depuse de elevi, a produselor digitale create, pe Internet.
În anul școlar 2020-2021 am utilizat aplicația propusă în procesul educațional, elevii dovedindu-se a fi deosebit de încântați și inspirați de opțiunile variate pe care aplicația Weave Silk o pune la dispoziție utilizatorilor pentru crearea artei digitale.
Gabriela-Violeta Tănăsescu, profesor de Informatică și TIC
Liceul Teoretic „Traian”, Constanța, Constanța
Trimis la 08.01.2021 - 13:15
Prezentare power point despre arhitectura calculatorului.
Nicole
Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Gorj
Materialul este realizat pentru parcurgerea unității de învățare ”Pagini web”, clasa a VIII-a. Informațiile sunt structurate, pot fi parcurse cu ușurință; sunt integrate elemente de consolidare (learningapps) și, pentru creșterea motivației, site-uri realizate de alți elevi și un concurs, la final.
Gabriela Aurora Russu
Școala Gimnazială ”Ioan Opriș”, Cluj