Fundația Orange

Asistent Vocal Inteligență Artificială Python Clasa a VIII-a Informatică

Concurs

Apollo Wayne from Infinite Vision

Trimis la 29.01.2022

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII MEDIU PREDARE

Propun acest proiect pentru a fi prezentat in fata elevilor de clasa a VIII-a la orele de Informatica si TIC. Crearea unui asistent vocal in Python este extrem de simpla si elevii vor prinde drag de aceasta materie daca vor vedea ca au creat ceva cu propriile maini.


Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Informatica în școlile din România este predată greșit și într-un mod neatractiv copiilor.

Programarea înseama a creea și este mai mult o materie creativă decat o stiință exactă și trebuie prezentată altfel in fata copiilor.

în acest moment informatica și programarea în școli este strictă și bazată 100% pe rezolvarea de probleme academice, ceea ce copiilor nu le place și le este greu de inteles.

Un titlu ca cel de mai sus poate părea intimidant și pentru un profesor, dar este un proiect extrem de simplu, iar limbajul de programare Python îl face simplu și ușor de ințeles și pentru copii.

Va invit sa il abordati dumneavoastra, ca si programator sau persoana curioasa si dupa ca si cadru didactic.


Apollo Wayne from Infinite Vision

Ploiești, Prahova

Trimis la 29.01.2022 - 14:22


Materiale similare

Editarea grafică a imaginii - programă opțional

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Cursul opțional “ Editarea grafică a imaginii”, propus pentru clasa a VIII-a, gimnaziu, are ca scop principal dezvoltarea competențelor digitale, de lucru cu editoare grafice avansate, lucrul în echipă și formarea abilităților de a crea produse grafice de calitate.

Proiect de didactic - Pagini web

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Proiectul didactic prezintă modul de realizare a unei pagini web, în laboratorul de informatică. Elevii nu au avut dispozitive digitale pentru a exersa acasă. Ei au învățat lucruri noi despre comuna lor, pe care le-au împărtășit și altora și și-au exersat abilitățile practice.