Fundația Orange

Comunicate de presă


Au fost alese cele 10 școli ale proiectului Digitaliada

Au fost alese cele 10 școli ale proiectului Digitaliada

București, 01 august 2016. Fundația Orange anunță alegerea școlilor din mediul rural în care se va desfășura ȋn anul școlar 2016-2017 Digitaliada, un proiect-pilot de educație digitală pentru ciclul gimnazial.

Proiectul-pilot are ca scop îmbunătățirea performanței școlare a elevilor la materiile matematică și TIC prin utilizarea unor metode moderne de predare, ȋn completarea celor tradiționale. 

Școlile câștigătoare au fost selectate prin concurs de o comisie formată din reprezentanți ai Fundației Orange și ai echipei de proiect. Peste 80 de școli gimnaziale din mediul rural s-au înscris în competiție în perioada 1 martie – 25 mai 2016. Dintre acestea, 30 de școli au trecut în etapa a doua, în care au avut loc vizite de evaluare în teren și interviuri cu reprezentanții unităților de învățământ. 

Școlile alese au îndeplinit în cea mai mare măsură cerințele competiției, prin cele mai bune dosare de aplicație și demonstrând o preocupare semnificativă pentru utilizarea metodelor digitale în educație.

Cele 10 școli selectate sunt:

  • Școala gimnazială Comuna Solonț, județul Bacău
  • Școala gimnazială nr. 1, Sat Poiana Mărului, județul Brașov
  • Școala gimnazială „Tiberiu Morariu", Sat Salva, județul Bistrița-Năsăud
  • Școala gimnazială „Vasile Voiculescu”, Sat Pârscov, județul Buzău
  • Școala gimnazială Luna, Comuna Luna, județul Cluj
  • Școala gimnazială „Dimitrie Luchian”, Sat Piscu, județul Galați
  • Școala gimnazială Sat Băcia, județul Hunedoara
  • Școala gimnazială Muncelu de Sus, Comuna Mogoșești-Siret, județul Iași
  • Școala gimnazială Comuna Oporelu, județul Olt
  • Școala gimnazială „Samson Bodnărescu”, Sat Gălănești, județul Suceava

În perioada următoare, școlile câștigătoare vor primi echipamente electronice și materiale didactice digitale pentru clasele V – VIII, însoțite de planuri de lecție. De asemenea, profesorii de matematică și TIC din cele 10 școli vor beneficia de training specializat, asistență și consultanță din partea echipei de proiect, pe întreg parcursul acestuia. 

Proiectul Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și este implementat de Fundația Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Fundația Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz și de educație digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro.