COBZARU-CĂLIN CORNEL
Trimis la 22.02.2018Tehnologiile de e-learning utilizate în prezent sunt rezultatul evoluției metodelor pedagogice și psihologice din educație, precum și a tehnologiilor it&c (tehnologii web, tehnologii multimedia, tehnologii de comunicație). Astfel, utilizarea sistemului internet, a programelor de elaborare a produselor web, a înregistrărilor audio/video, a stocării informațiilor pe cd-uri, a implementării rezultatelor din domeniul graficii pe calculator au făcut posibile elaborarea de cursuri online, de software educațional pentru diverse discipline.
În activitatea desfășurată până acum, venind în contact cu elevii, am constatat că gradul de atractivitate al noțiunilor studiate sporește atunci când intevine în procesul de acumulare a cunoștințelor și calculatorul (softuri specifice, prezentări multimedia,instrumente de e-learning). Acest aspect m-a determinat să implic în activitatea didactică resurse de e-learning, fapt ce s-a dovedit a fi de o eficiență ridicată, contribuind la dezvoltarea actului didactic.
COBZARU-CĂLIN CORNEL, profesor de Informatică și TIC
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 PECINEAGA, ROMÂNIA, PECINEAGA, Constanța
Trimis la 22.02.2018 - 10:04
Materialul este un proiect didactic al lectiei: Aplicații ale programului Scratch.
Camelia Baltag
Școala Gimnazială „Mihu Dragomir”, Brăila
Propun acest proiect pentru a fi prezentat in fata elevilor de clasa a VIII-a la orele de Informatica si TIC. Crearea unui asistent vocal in Python este extrem de simpla si elevii vor prinde drag de aceasta materie daca vor vedea ca au creat ceva cu propriile maini.
Apollo Wayne from Infinite Vision
Prahova