Fundația Orange

Avantajele aplicațiilor e-learning în procesul de învățământ

Concurs

COBZARU-CĂLIN CORNEL

Trimis la 22.02.2018

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII AVANSAT PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Tehnologiile de e-learning utilizate în prezent sunt rezultatul evoluției metodelor pedagogice și psihologice din educație, precum și a tehnologiilor IT&C (tehnologii web, tehnologii multimedia, tehnologii de comunicație).Proiecte didactice


Documente


Tehnologiile de e-learning utilizate în prezent sunt rezultatul evoluției metodelor pedagogice și psihologice din educație, precum și a tehnologiilor it&c (tehnologii web, tehnologii multimedia, tehnologii de comunicație). Astfel, utilizarea sistemului internet, a programelor de elaborare a produselor web, a înregistrărilor audio/video, a stocării informațiilor pe cd-uri, a implementării rezultatelor din domeniul graficii pe calculator au făcut posibile elaborarea de cursuri online, de software educațional pentru diverse discipline.
În activitatea desfășurată până acum, venind în contact cu elevii, am constatat că gradul de atractivitate al noțiunilor studiate sporește atunci când intevine în procesul de acumulare a cunoștințelor și calculatorul (softuri specifice, prezentări multimedia,instrumente de e-learning). Acest aspect m-a determinat să implic în activitatea didactică resurse de e-learning, fapt ce s-a dovedit a fi de o eficiență ridicată, contribuind la dezvoltarea actului didactic.


COBZARU-CĂLIN CORNEL, profesor de Informatică și TIC

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 PECINEAGA, ROMÂNIA, PECINEAGA, Constanța

Trimis la 22.02.2018 - 10:04


Materiale similare

Aplicații ale programului Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Materialul este un proiect didactic al lectiei: Aplicații ale programului Scratch.

Asistent Vocal Inteligență Artificială Python Clasa a VIII-a Informatică

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Propun acest proiect pentru a fi prezentat in fata elevilor de clasa a VIII-a la orele de Informatica si TIC. Crearea unui asistent vocal in Python este extrem de simpla si elevii vor prinde drag de aceasta materie daca vor vedea ca au creat ceva cu propriile maini.