Fundația Orange

Axe de simetrie - joc

Concurs

Daly Marciuc

Trimis la 21.02.2018

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE

Aplicația permite desenarea unor figuri cu un număr aleatoriu de axe de simetrie. Figurile sunt desenate de jucător, atunci când mută cu mouse-ul un punct dat în panoul din stânga al aplicației.


Aplicații


Documente


Multimedia


Aplicația permite desenarea unor figuri cu un număr aleatoriu de axe de simetrie. Figurile sunt desenate de jucător, atunci când mută cu mouse-ul un punct dat în panoul din stânga al aplicației. Jucătorul trebuie să ghicească câte axe de simetrie are figura pe care a obținut-o și să introducă răspunsul său în caseta din panoul din dreapta al aplicației. Aplicația oferă feedback (răspuns corect sau greșit). La fiecare acționare a butonului ”Resetare” aplicația poate modifica aleatoriu numărul de axe de simetrie și jocul poate fi reluat.


Aplicația este accesibilă și online pe ”geogebra-tube” la următorul link: https://www.geogebra.org/m/eRjWabah


Daly Marciuc, profesor de Matematică

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, România, Satu Mare, Satu Mare

Trimis la 21.02.2018 - 16:13


Materiale similare

Calculul datei Paștilor folosind Tinker

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Cu ajutorul aplicației Tynker am realizat un program de calcul pentru data serbării Paștilor ortodoxe din fiecare an (calendarul Iulian). Pentru acest lucru am folosit algoritmul lui Carl Friedrich Gauss (1777-1855).

Un loc pentru activități extrașcolare și extracurriculare - Google Site

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest Site Google conține proiecte pentru activități extrașcolare și extracurriculare. Site-ul a fost creat în limba maghiară, deoarece aparținem minorităților maghiare. Cu ocazia Zilei Minorităților Naționale am organizat un program cultural în limba română care poate fi accesat aici.