Fundația Orange

Baamboozle Articles

Concurs

Gabriela Sandru

Trimis la 31.01.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Un joc pe echipe pentru consolidarea / evaluarea competențelor gramaticale - articolul hotărât, nehotărât și articolul zero - în limba engleză.Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Pentru a juca este nevoie de un singur calculator conectat la internet și un videoproiector.

Profesorul selectează modul „play” și alege numărul de întrebări din joc (se pot alege 16 sau 24 de întrebări), după care stabilește echipele (se pot alege între două și patru echipe).

În modul „classic”, jocul oferă și bonusuri sau penalizări ce conferă caracterul ludic al jocului, pe lângă cel competitiv.

Un elev din echipa 1 este rugat să aleagă un număr de pe ecran și să ofere răspunsul la întrebarea pusă. În cazul în care cel nominalizat nu reușește să răspundă poate cere ajutorul unui coechipier („Sună un prieten”) însă o singură dată.

Profesorul validează sau nu răspunsul oferit iar platforma contabilizează atât punctele, cât și ordinea de răspuns. Urmează nominalizarea unui elev din echipa 2 care alege întrebarea la care să răspundă, cerând un număr de pe ecran.

Spre deliciul elevilor, uneori se oferă puncte în minus sau se fac schimburi de puncte între echipe. Profesorul decide ritmul și regulile de joc, dacă exercițiile se fac oral sau în scris.

https://www.baamboozle.com/game/38718


Gabriela Sandru, profesor de Limbi moderne

Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Romania, Târgu Mureș, Mureș

Trimis la 31.01.2020 - 22:32


Materiale similare

Verpackungen und Mengen

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII

Pentru a crea o lecție interactivă am ales să folosesc platforma „LivresQ” în cadrul căreia am integrat și o altă platformă precum și diverse exerciții folosind imagini specifice temei alese. Tema acestei lecții o reprezintă ambalajele și cantitățile.

Google Site în Educație

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

În timpul predării online cu ajutorul paginii Google Site am creat o culegere de exerciții online pentru materia limba și literatura maghiară maternă. Pe această pagină am creat și am grupat exerciții, filme, video și materiale didactice auxiliare (Liveworksheet, Quizizz, Mentimeter, Learningapps).