Fundația Orange

Baamboozle Present Perfect (simple & continuous) with a Touch of Past Simple

Concurs

Gabriela Sandru

Trimis la 22.02.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Joc pentru evaluarea sau consolidarea utilizării Prezentului Perfect (simplu sau continuu) în contrast cu Past Simple la limba engleză.Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


https://www.baamboozle.com/game/55460

Profesorul selectează modul „play” și alege numărul de întrebări din joc (se pot alege 16 sau 24 de întrebări), după care stabilește echipele (se pot alege între două și patru echipe, în funcție de aranjamentul elevilor în bănci, aleator sau în funcție de preferințe).

În modul „classic”, jocul oferă și bonusuri sau penalizări ce conferă caracterul ludic al jocului, pe lângă cel competitiv.

Un elev din echipa 1 este rugat să aleagă un număr de pe ecran și să formeze propoziții corecte cu cuvintele date, utilizând Prezentul Continuu al verbelor. În cazul în care cel nominalizat nu reușește să răspundă poate cere ajutorul unui coechipier („Sună un prieten”), însă o singură dată.

Profesorul validează sau nu răspunsul oferit iar platforma contabilizează atât punctele, cât și ordinea de răspuns. Urmează nominalizarea unui elev din echipa 2 care alege întrebarea la care să răspundă, cerând dezvăluirea unui număr de pe ecran.

Când profesorul selectează acel număr prin „click”, platforma afișează o întrebare. După ce elevul răspunde, profesorul alege varianta „Okay” pentru a progresa în joc iar punctele câștigate de echipă sunt contabilizate automat, sau, în caz de răspuns greșit, profesorul selectează „Oops” iar echipa respectivă nu câștigă puncte.

Spre deliciul elevilor, uneori se oferă puncte în minus, se fac schimburi de puncte între echipe, se resetează scorurile sau se oferă puncte bonus. Profesorul decide ritmul și regulile de joc, dacă exercițiile se fac oral sau în scris. De asemenea, platforma oferă și posibilitatea de e a utiliza materialul didactic creat pentru studiu individual (se selectează modul „Study” în meniul inițial)


Gabriela Sandru, profesor de Limbi moderne

Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Romania, Târgu Mureș, Mureș

Trimis la 22.02.2020 - 18:47


Materiale similare

L’environnement

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

Lecție interactivă despre Ziua mediului înconjurător la Limba franceză cu materiale video, text, quiz

Verpackungen und Mengen

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII

Pentru a crea o lecție interactivă am ales să folosesc platforma „LivresQ” în cadrul căreia am integrat și o altă platformă precum și diverse exerciții folosind imagini specifice temei alese. Tema acestei lecții o reprezintă ambalajele și cantitățile.