Fundația Orange

Biologia în școala online

Concurs

Rusu Irina

Trimis la 14.01.2021

Biologie
BIOLOGIE, V AVANSAT EVALUARE

Trăim cu toții vremuri tulburi generate de incertitudinea zilei de mâine. Cât timp avem o misiune, avem o profesie nobilă, haideți să o arătăm, făcând din școala online o poveste plăcută, de care să se bucure mereu elevii noștri de azi, adulții de mâine. Să-și amintească cu drag peste timp.Proiecte didactice


Multimedia


În pandemie, ”singura resursă a bucuriei rămâne pentru dascăl elevii, iar pentru elevi joaca. Copiii sunt cei care trăiesc totul cu uimire, mai ales dacă le faci învățarea mai plăcută, sub formă de joc, căci ce este mai plăcut copilului decât jocul? Ne place nouă, darămite lor! Și așa pătrundem în ore în lumea aplicațiilor wordwall, quizziz, learningapps, im-a-puzzle .com” făcându-le viața mai frumoasă, deoarece prin joc se descoperă noțiuni pe care ei și le însușesc foarte ușor.

Doar câteva din activități le-am imortalizat într-o carte electronică de pe bookcreator.com, https://read.bookcreator.com/xWwia4xZDBfkqFoPs85RX5ioTtG2/9B361PIXTCekTiOac27wpQ, pentru a vă transmite și dumneavoastră emoția lor, iar bucuria și recunoștința simțită de la ei mă determină să îmi dedic timpul autoperfecționându-mă în crearea de diverse jocuri, ca să nu-i las monotoniei să se instaleze!

Am trecut în revistă etapele unui proiect, prin fotografii: captarea atenției, reactualizarea cunoștințelor, prezentarea noțiunilor prin descoperire lor în rezolvarea exercițiilor din diferite aplicații, feedback, evaluare și temele pentru acasă.

Uneori cuvintele nu sunt de ajuns pentru a transmite bucuria care-ți inundă sufletul atunci când fiind lumină dăruiești lumină și când dă semne că s-ar stinge lumina ți se revarsă de la ei.

Așadar, dragii mei colegi, fiți lumină pentru elevi, dăruindu-le căldură. Ei te simt și când spui că nu mai poți, parcă revii și poți mai mult!


Rusu Irina, profesor de Biologie

Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Bacău

Trimis la 14.01.2021 - 16:34


Materiale similare

Regnul Fungi

Biologie
BIOLOGIE, V

Proiect de lectie interdisciplinar cu tema - Fungi. Proiectul de lectie pastreaza structura ERR, are atat elemente din activitatea practica, materiale interactive, aplicatii digitale si teme bazate pe Teoria inteligentelor multiple.

Teiul pucios (Tilia cordata Miller)

Biologie
BIOLOGIE, V

Lecția Teiul pucios (Tilia cordata Miller) este o lecție interactivă, realizată cu ajutorul platformei Nearpod. În urma parcurgerii lecției, elevii vor descoperi importanța teiului pucios în viața omului, dar și în natutră.