Fundația Orange

Blog educațional Happy Kids in a Magic World

Concurs

Casapu Monica

Trimis la 24.01.2022

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, LIMBI MODERNE, ALTĂ DISCIPLINĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, I, II, III MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Învățământul online a creat pentru mine conjunctura de a deveni creator de conținut educațional și narator. Astfel a luat naștere și acest Blog educațional. Scopul a fost de a reuni într-un singur loc toate resursele educaționale deschise, pe care le-am creat pe diferite platforme și aplicații.Aplicații


Documente


Link către blog:
https://casapumonik.wordpress.com/blog/

Acest blog educațional a fost gândit ca un loc în care să se adune crâmpeie ale copilăriei, resurse utile, digitale pentru joaca și activitățile cu copilul: povești clasice și joculețe interactive pentru consolidarea învățării acestora, povești de Noapte bună!, poezii în limba română și în limba engleză, ghicitori, mini lecții de dicție pentru copii (lecții de logopedie), mini jocuri interactive (alfabetul, scriem cuvinte, limba engleză pentru cei mici), activități pentru Crăciun, altfel de lecții de Educație socială, jocuri pentru clasa pregătitoare.
Toate aceste resurse sunt însoțite de bonusuri reprezentate de fișe de lucru descărcabile și imprimabile.

Joculețele interactive sunt realizate pe platforma Wordwall.net. Lecțiile video sunt concepute în programul PowerPoint. Materialele ilustrative sunt create în programul Piktochart.

În calitatea mea de profesor de sprijin, deoarece lucrez în școli de masă integratoare cu elevi ce cerințe educative speciale, aceste Resurse educaționale create și oferite pe acest blog au menirea de a veni în sprijinul învățării la copiii cu cerințe educative speciale, dar nu numai. Ele sunt folosite cu succes la clasă cu toți elevii.


Alte informații

În contextul actual al omenirii am simțit provocarea și nevoia de a-mi îmbunătăți rapid competențele digitale dar și pe cele artistice, în scopul de a-mi putea realiza munca didactică cât mai bine cu putință. Astfel, am participat la mai multe cursuri de formare, am fost autodidact în explorarea și utilizarea diverselor aplicații și platforme pentru realizarea resurselor educaționale deschise, în crearea propriului canal de YouTube și a propriului Blog – cu scopul de a împărtăși cu ceilalți munca mea creativă, făcută cu multă pasiune și dăruire în slujba copiilor. Primii care mi-au apreciat munca, care au jurizat-o prin mirarea și exclamațiile lor de bucurie – au fost copilașii mei.

Învățământul online a creat pentru mine conjunctura de a deveni creator de conținut educațional și narator. Ador să fiu creativă și să aduc beneficii în educația copiilor, prin munca mea – public resurse educaționale gratuite, pe un site minunat din țara noastră și iubesc să citesc povești pe canalul meu de YouTube – povești mult îndrăgite de copiii mei.


Casapu Monica, profesor de Altă disciplină

CȘEI Delfinul, Constanța

Trimis la 24.01.2022 - 20:13


Materiale similare

Logopedie cu Veselie

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I, II, III

Site-ul educațional Logopedie cu Veselie reunește peste 100 de materiale audio-video, jocuri interactive și fișe de lucru concepute pentru disciplinele Comunicare în limba română (ciclul primar) și Terapia tulburărilor de limbaj. Link către site: https://terapialimbajului.wordpress.com

Pași prin lumea sunetelor

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Aplicația "Pași prin lumea sunetelor" este un material destinat atât specialiștilor în terapia tulburărilor de limbaj, cât și părinților preocupați de modalități prin care pot contribui la dezvoltarea abilităților de pronunție a propriilor copii.