Fundația Orange

Bonjour, ma planète! (Bună ziua, planeta mea!)

Concurs

Elena Buric

Trimis la 30.01.2022

Interdisciplinar
LIMBI MODERNE, ALTĂ DISCIPLINĂ, ȘTIINȚE ALE NATURII, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Bonjour, ma planète ! (Bună ziua, planeta mea!) este un site interdisciplinar în limba franceză, centrat pe natură, viața pe pământ și pe problemele mediului înconjurător. Reprezintă o aplicație coerentă, interactivă, ludică, ce aduce într-un singur loc resurse deosebit de numeroase despre natură.Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

https://bonjourmaplanete.weebly.com/

Aplicația le dă elevilor ocazia de a face conexiuni cu informații din alte discipline.
Scopul său este de a oferi un suport util atât elevilor de gimnaziu care învață limba franceză, cât și profesorilor. De asemenea, el își propune să-i sensibilizeze pe elevi față de bogăția și frumusețea vieții pe pământ și să-i stimuleze să adopte un comportament corect, responsabil față de tot ceea ce ne înconjoară, să devină cu adevărat generația implicată în mod activ și inteligent în protejarea naturii și în găsirea de soluții pentru o viață mai bună și mai curată. Pentru aceasta, este necesar să fie informați, nu numai în limba română, ci și în alte limbi. Și în limba franceză. Într-o lume din ce în ce mai interconectată, ca cetățeni ai planetei, comunicarea în domeniului naturii și a mediului este esențială.
Conținutul site-ului este grupat în 5 categorii tematice, cuprinzând peste 150 de resurse interactive: prezentări, exerciții diverse, jocuri, hărți euristice, materiale video, teste de înțelegere orală, desene motivaționale, curiozități din lumea plantelor și a animalelor.
Prima categorie, ”La Terre, notre maison à tous” (Terra, casa nostră a tuturor), include activități despre continente și oceane, forme de relief, climat și meteo, încălzirea globală, catastrofe naturale, transporturi etc.
A doua categorie, „Vie terrestre” (Viață terestră) conține resurse despre lumea vegetală (cereale, fructe, legume, copaci, alimentație), despre lumea animală (animale sălbatice, domestice,de companie, insecte), dar și despre activități umane, cum ar fi grădinăritul.
A treia categorie, „Vie marine” (Viață marină), oferă resurse despre viețuitoarele mării, navigație, dar și despre așa-zisul „al optulea continent”, format din plastic și gunoaie.
A patra categorie, „Dans l’air” (În aer) propune materiale dedicate păsărilor și calității aerului.
Cea mai consistentă categorie este reprezentată de „Espace jeux” (Spațiu rezervat jocurilor) oferă o multitudine de jocuri educative


Alte informații

Jocurile propuse în ultima secțiune sunt de o mare diversitate și au ca scop consolidarea, într-o manieră agreabilă, a majorității noțiunilor descoperite în celelalte categorii, fiind însă de sine-stătătoare, fiindcă pot fi abordate independent de restul activităților.
Acest site poate fi un suport excelent pentru un opțional despre natură și mediu în limba franceză, dar și o colecție de resurse pentru elevii de gimnaziu care studiază diferite capitole, la limba franceză, cu aceste tematici.
Resursele interactive au fost realizate pe diverse platforme, printre care:
https://h5p.com/
https://h5p.org/
https://fr.educaplay.com/
https://bouc-anime.com/
https://app.wooflash.com/
https://nearpod.com/
https://qruiz.net/
https://learningapps.org/
https://quizlet.com/
https://www.cram.com/
https://app.popplet.com/
https://www.wisc-online.com/
https://www.renderforest.com/
https://www.storyjumper.com/
https://www.proprofs.com/
https://www.thinglink.com/
https://www.goconqr.com/

Imaginea de pe pagina de start a site-ului este imagine liberă de drepturi
HTTPS://PIXABAY.COM/FR/PHOTOS/LA-NATURE-TERRE-DURABILIT%C3%A9-FEUILLE-3289812/


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 30.01.2022 - 17:00


Materiale similare

My English e-Book

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

„My English e-Book” este un concept site/canal Youtube inter-conectate, care prezintă lecții explicative pentru gramatica limbii engleze, atât video cât și scris. Aceste materiale sunt destinate începătorilor, sunt în limba română și sunt prezentate în varianta cea mai simplă.

(Premiat 2023, Aplicații, V-VIII) Prenons le large!

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

Prenons le large! (Să pornim în larg!) este o platformă în limba franceză dedicată elevilor de gimnaziu și își propune să ofere activități interactive, accesibile, amuzante sau intuitive pentru învățarea, consolidarea și recapitularea unor unități tematice și gramaticale fundamentale.