Fundația Orange

Bradul de Crăciun 3D

Concurs

Vârtosu -Toma Florentina

Trimis la 04.01.2021

Educație tehnologică
EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Bradul de Crăciun 3D este un proiect tehnologic, o aplicație practică de confecționare a unui produs decorativ util, din materiale plastice reciclabile, cu scopul insușirii etapelor procesului tehnologic de execuție, dar și a proprietăților materialelor plastice.


Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Bradul de Crăciun 3D Aplicație Practică din materiale plastice Go to this Sway https://sway.office.com/CNt2UJ5Dgxcq8VF9

Proiect tehnologic din materiale plastice
Clasa a VII-a

CS 1.1 Executarea de produse utile și/sau creative prin activități de tip proiect, pe baza fișei tehnologice pe care o întocmește elevul cu sprijinul profesorului.

Lecția prezintă:
* Definiția și tipologia materialelor plastice
* Caracteristicile generale ale materialelor plastice
* Procesul tehnologic de realizare a unui produs
* Operații de prelucrare și finisare
* Fișa tehnologică
* Analiza de produs
* Joc puzzle


Alte informații

Materiale plastice există în jurul nostru, în cantități uriașe. Zilnic folosim cel puțin cinci obiecte din material plastic: de la pixul sau stiloul cu care luăm notițe, la paharul de cafea și ambalajul cornului de la micul dejun, la mouse-ul computerului, husa telefonului, sacoșa de cumpărături sau mânerul ghiozdanului. Toate aceste obiecte fac parte din rutina noastră zilnică, alături de multe altele din locuință, școală sau mediul înconjurător.

Materialele plastice joacă un important rol în satisfacerea nevoilor de bază ale oamenilor. Dezvoltarea tehnologiei materialelor plastice este recunoscută, în industria extrudatelor, printr-o gamă foarte largă de întrebuințări.


Vârtosu -Toma Florentina, profesor de Altă disciplină

Palatul Copiilor „Adrian Baran”, Slatina, Olt

Trimis la 04.01.2021 - 21:59


Materiale similare

robotica@home

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Descopera cum functioneaza robotii si cum ii poti controla prin programare, chiar daca nu ai mai scris cod pana acum. Cursul te va ajuta sa explorezi cum functioneaza tehnologia in general. Pentru ca robotica imbina stiinta, ingineria si tehnologia si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a invata aplicat programare, electronica sau mecanica, dar si fizica sau matematica.

Cu InfoQuest iei 10!

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

InfoQuest este o aplicatie mobila pentru verificarea si imbogatirea cunostintelor printr-o metoda de tip treasure-hunt. Practic se populeaza clasa cu coduri QR, elevii trebuie sa le descopere, sa le scaneze si sa raspunda corect pentru a acumula cat mai multe puncte.