Fundația Orange

Bradul de Crăciun 3D

Concurs

Vârtosu -Toma Florentina

Trimis la 04.01.2021

Educație tehnologică
EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Bradul de Crăciun 3D este un proiect tehnologic, o aplicație practică de confecționare a unui produs decorativ util, din materiale plastice reciclabile, cu scopul insușirii etapelor procesului tehnologic de execuție, dar și a proprietăților materialelor plastice.


Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Bradul de Crăciun 3D Aplicație Practică din materiale plastice Go to this Sway https://sway.office.com/CNt2UJ5Dgxcq8VF9

Proiect tehnologic din materiale plastice
Clasa a VII-a

CS 1.1 Executarea de produse utile și/sau creative prin activități de tip proiect, pe baza fișei tehnologice pe care o întocmește elevul cu sprijinul profesorului.

Lecția prezintă:
* Definiția și tipologia materialelor plastice
* Caracteristicile generale ale materialelor plastice
* Procesul tehnologic de realizare a unui produs
* Operații de prelucrare și finisare
* Fișa tehnologică
* Analiza de produs
* Joc puzzle


Alte informații

Materiale plastice există în jurul nostru, în cantități uriașe. Zilnic folosim cel puțin cinci obiecte din material plastic: de la pixul sau stiloul cu care luăm notițe, la paharul de cafea și ambalajul cornului de la micul dejun, la mouse-ul computerului, husa telefonului, sacoșa de cumpărături sau mânerul ghiozdanului. Toate aceste obiecte fac parte din rutina noastră zilnică, alături de multe altele din locuință, școală sau mediul înconjurător.

Materialele plastice joacă un important rol în satisfacerea nevoilor de bază ale oamenilor. Dezvoltarea tehnologiei materialelor plastice este recunoscută, în industria extrudatelor, printr-o gamă foarte largă de întrebuințări.


Vârtosu -Toma Florentina, profesor de Altă disciplină

Palatul Copiilor „Adrian Baran”, Slatina, Olt

Trimis la 04.01.2021 - 21:59


Materiale similare

Caietele elevului

Interdisciplinar
BIOLOGIE, V, VI, VII, VIII

Caietele elevului cuprind toate lecțiile proiectate de mine, conform programelor școlare pentru disciplinele biologie și educație tehnologică și aplicații practice. Aceste sunt un instrument util atât pentru elevi dar și pentru cadrele didactice care predau aceste discipline.

Invenții românești

Interdisciplinar
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

De-a lungul timpului, oamenii ingenioși au tot creat obiecte care ne ușurează sau chiar ne salvează viețile! Filmele 3D, stiloul cu peniță, insulina, aeronava și modelul mașinii moderne sunt doar 5 exemple. Inventivii români ne dau motive să ne mândrim de propria naționalitate!