Fundația Orange

Caietul Cursantului – Informatică Creativă Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 19.01.2017

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Echipa Digitaliada vă pune la dispoziție traducerea în limba română a „Caietului Cursantului - Informatică Creativă”, dezvoltat de echipa ScratchEd la Harvard Graduate School of Education și eliberat sub o licență Creative Commons.Proiecte didactice


Documente


Caiet dezvoltat de echipa ScratchEd (http://bit.ly/1PfMQuJ) la Harvard Graduate School of Education și eliberat sub o licență Creative Commons
Licența: Attribution-ShareAlike 4.0 International (http://bit.ly/1upaQv7) (CC BY-SA 4.0)
Pus la dispoziție în limba română în cadrul programului Digitaliada.

Caietul cursantului „Informatică Creativă” are la bază un limbaj de programare gratuit, intitulat Scratch, prin intermediul căruia elevii au posibilitatea să realizeze o varietate largă de proiecte media interactive, bazate pe animații, povești, jocuri etc.

Scratch promovează informatica creativă în rândul tinerilor. Multă vreme, informatica și domeniile conexe au fost prezentate tinerilor într-un mod care nu are legătură cu interesele și valorile acestora, subliniind detaliile tehnice în detrimentul potențialului creativ. Informatica creativă sprijină dezvoltarea conexiunilor personale cu informatica, prin utilizarea creativității, imaginației și intereselor.

Informatica creativă pune accentul pe practicile și cunoștințele fundamentale de care tinerii au nevoie pentru a crea tipuri de medii dinamice și interactive de care se bucură în viața de zi cu zi.

Crearea materialelor informatice pregătește tinerii pentru o eventuală carieră ca informaticieni și sprijină dezvoltarea gândirii algoritmice a acestora, dincolo de discipline și contexte.


Digitaliada

București

Trimis la 19.01.2017 - 17:18


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.