Fundația Orange

Călător prin România

Concurs

Elisabeta Mînecuță

Trimis la 04.01.2021

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, II, III, IV MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Este un joc didactic (online/fizic) cu ocazia unor evenimente istorice: Ziua Națională, Ziua Unirii. Elevii au de pregătit pentru activitate un proiect în care să prezinte asemenea unui ghid turistic un loc vizitat din România. Pentru a străbate cele 9 regiuni istorice vor rezolva sarcini didactice.Alte materiale educaționale


Documente


Multimedia


Jocul didactic se poate desfășura atât în online, cât și în sala de clasă. Fiecare regiune este o piesă de puzzle. În varianta din sala de clasă elevii pot manipula acele jetoane.

Sarcinile didactice sunt variate: identificarea fiecărei regiuni, ordonare alfabetică, alcătuirea familiei lexicale a cuvântului „român”, reactualizarea versurilor imnului si a „Horei Unirii”, crearea de expresii artistice, audiție muzicală.

Am utilizat aplicațiile LearningApps și Wordwall și am creat joc tip ”spânzurătoarea”, rebus, joc de completare, quizziz.

M-am folosit de animațiile din Power Point. La final elevii își pot manifesta creativitatea prin prezentarea unui loc istoric sau geografic și să împărtășească din experiența personală.

Linkuri:
https://learningapps.org/watch?v=pimx4f27321
https://learningapps.org/watch?v=pzc0x8jpj21
https://learningapps.org/watch?v=pnsxawg9t21
https://wordwall.net/resource/9124180


Elisabeta Mînecuță, profesor de Altă disciplină

Gimnazială Nr. 27 „Anatol Ghermanschi”, Brașov, Brașov

Trimis la 04.01.2021 - 21:08


Materiale similare

Mihai Viteazu

Istorie
ISTORIE, IV

Materialul a fost creat în scopul aprofundării/evaluării cunoștințelor istorice despre domnitorul Mihai Viteazu. Se adresează elevilor și profesorilor.

Harta ilustrativ-interactiva Obiective turistice naturale din Romania

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV

Harta interactiva pentru clasa a IV-a