Fundația Orange

Calculul datei Paștilor folosind Tinker

Alte resurse

Socaciu Liviu-Ignat

Trimis la 15.04.2023

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Cu ajutorul aplicației Tynker am realizat un program de calcul pentru data serbării Paștilor ortodoxe din fiecare an (calendarul Iulian). Pentru acest lucru am folosit algoritmul lui Carl Friedrich Gauss (1777-1855).


Aplicații


Link: https://www.tynker.com/play/calcul-datei-pa-tilor-ortodoxe/6437c6da0a08094543587ff6-393068Xh45vNDqs4BqqdjS4so,DY8k

Tinker este o platformă educațională de programare cu ajutorul căreia se pot crea coduri, design de jocuri, animație, robotică, etc.

Cu ajutorul acestei aplicații am realizat un program de calcul pentru data serbării Paștilor ortodoxe din fiecare an (calendarul Iulian). Pentru acest lucru am folosit algoritmul lui Carl Friedrich Gauss (1777-1855). Data Paștilor creștin ortodoxe poate varia între 4 aprilie - cel mai devreme și 8 mai - cel mai târziu.

*Introduceți anul dorit pentru a vedea când se serbează Paștile ortodoxe.


Socaciu Liviu-Ignat, profesor de Matematică

Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, Bistrita, Bistrița-Năsăud

Trimis la 15.04.2023 - 09:44


Materiale similare

AlgAR

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

AlgAR este o aplicație de mobil destinată începătorilor în domeniul programării care prezintă în mod vizual și interactiv algoritmii esențiali, dar dificili printr-o experiență gamificată cu Realitate Augmentată. Alga, pisica unui programator se pierde, iar elevii o ajută rezolvând o serie de puzzle

Un loc pentru activități extrașcolare și extracurriculare - Google Site

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest Site Google conține proiecte pentru activități extrașcolare și extracurriculare. Site-ul a fost creat în limba maghiară, deoarece aparținem minorităților maghiare. Cu ocazia Zilei Minorităților Naționale am organizat un program cultural în limba română care poate fi accesat aici.