Fundația Orange

Calendar 2022 printabil, pentru copii (pdf)

Concurs

Alina Voinea

Trimis la 31.01.2022

Dezvoltare personală
DEZVOLTARE PERSONALĂ, I, II, III ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Acest calendar printabil pentru copii este un material pentru învățare incidentală structurată, destinat în special elevilor din ciclul primar și copiilor cu CES, util pentru înțelegerea curgerii timpului, a succesiunii lunilor anului și anotimpurilor, a împărțirii timpului (lucru / repaus).Alte materiale educaționale


Documente


Acest calendar 2022 printabil pentru copii este un material pentru învățare incidentală structurată, destinat în special elevilor din ciclul primar și copiilor cu CES, util pentru înțelegerea curgerii timpului, a succesiunii lunilor anului și anotimpurilor, precum și a periodicității săptămânale și a împărțirii timpului în perioade de lucru și de repaus.

Calendarul are două variante - pentru copii care pot scrie și citi, și pentru copii care încă nu scriu și nu citesc (versiunea cu pictograme).


Alte informații

Instrucțiuni de folosire Calendar 2022 printabil pentru copii:

Materialul se poate printa tot odată sau împărțit pe luni.
Recomandăm imprimarea color.

Setați imprimanta să printeze paginile în format landscape, cu opțiunea “fit to page” bifată. Printați fiecare față cât de mare posibil, apoi decupați unde este necesar și lipiți între ele cele două părți ale fiecărei luni.

Fixați calendarul pe perete, lânga patul copilului.

Printați la început și de câte ori aveți nevoie planșa cu starea vremii și evenimentele de viață și folosiți-le pentru a personaliza calendarul.

Marcați cu un X (cu carioca sau cu un marker), împreuna cu copilul, fiecare zi care a trecut, înainte de culcare.

Discutați despre ziua care s-a încheiat și identificați împreuna ziua care urmează. Ce zi este? Lucrătoare (școlară)? Este vacanță? Este weekend? Ce urmează să faceți ziua următoare, în funcție de felul ei?

Priviți dimineața pe fereastră împreună cu copilul și vedeți cum este vremea. În funcție de vreme, lipiți în calendar în dreptul zilei curente un soare, un soare cu nor, ploaie, ninsoare.

În spațiile rămase libere după ce lipiți pătrățelele cu vremea, puteți trece orice altceva aveți nevoie – de exemplu, o numărătoare inversă până la un eveniment. Ajutați copilul să scrie câteva cuvinte în spațiile marcate, ca într-un jurnal (de exemplu: “Aștept vacanța” sau “Am luat o notă mare!”.) Lipiți pictograme sau imagini decupate, fotografii.


Alina Voinea

București

Trimis la 31.01.2022 - 18:47


Materiale similare

Ședința cu părinții și copiii

Dezvoltare personală
DEZVOLTARE PERSONALĂ, I, II, III, IV

Prezentarea conține agenda ședinței cu părinții. Este o activitate desfășurată în comun, părinții și elevii clasei, deoarece copiii și-au dorit să afle ce se întâmplă la ședințe, ce facem noi acolo.

Cum suntem? (Aflăm din comportamentul nostru)

Dezvoltare personală
DEZVOLTARE PERSONALĂ, I

Materialul se poate utiliza în clasele pregătitoare - a II-a, la Dezvoltare personală, tema: Reguli de comportament, prin exerciții de evidențiere a regulilor de comportament din alegerea situațiilor-imagini, explicarea acestora, vizionarea de filmuleț.