Fundația Orange

Testimoniale


Carmen Buta, prof. matematică, Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu, Sibiu

Carmen Buta, prof. matematică, Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu, Sibiu

Carmen Buta predă matematica de 23 de ani. Este licențiată în Matematică la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, iar din 2008 deține gradul dicatic I. Are experiență în organizarea, monitorizarea și implementarea proiectelor educaționale și spune că întotdeauna s-a preocupat să identifice noi modalități de predare și abordare a materiei astfel încât elevii să fie atrași în procesul de învățare. „În matematică, o abordare în care accentul este pus pe caracterul parctic și pe aplicații, prin abordări alternative la cele tradiționale, avem șanse reale să creștem atractivitatea orelor”, crede aceasta.   

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Carmen Buta: Tehnologia susține procesul de învățare, prin stimularea gândirii logice și a creativității, prin dezvoltarea spiritului competitiv, prin accesul facil la resurse și opinii diferite, conducând astfel la o implicare activă și la autonomie în procesul de învățare. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Carmen Buta: Consider că oportunitatea participării la acest proiect îmi va oferi șansa de a dezvolta mai mult activitățile cu elevii și de a contribui la elaborarea unor materiale interesante și utile. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Carmen Buta: Aș aminti obținerea gradului didactic I, cursul postuniversitar de conversie profesională la disciplina Tehnologia informației, precum și experiența în organizarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea proiectelor educaționale.