Fundația Orange

Căutarea informațiilor utilizând Google Books Ngram Viewer

Concurs

Tănăsescu Gabriela-Violeta

Trimis la 10.03.2018

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V AVANSAT PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Tutorialul video propus este util elevilor datorită informațiilor mai puțin cunoscute pe care le prezintă, și anume modalitatea prin care poate fi folosit instrumentul Google Books Ngram Viewer în timpul orelor de Informatică și TIC, dar și inter și/sau transdisciplinar.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Tutorialul video propus este util elevilor datorită informațiilor mai puțin cunoscute pe care le prezintă, și anume modalitatea prin care poate fi folosit instrumentul Google Books Ngram Viewer în timpul orelor de Informatică și TIC, dar și inter și/sau transdisciplinar. Astfel, elevii pot să exploreze frecvențele cuvintelor sau frazelor așa cum au apărut în cărți și să vadă cum s-au schimbat acestea într-o anumită perioadă de timp specificată, pe baza unui grafic generat automat.

Tutorialul video “Căutarea informațiilor utilizând Google Books Ngram Viewer” https://youtu.be/b3CNYlhGHGk se vrea un instrument plăcut și util elevilor prin abordarea exemplelor apropiate de vârsta și interesele lor, cu posibilitatea de a-și exersa limba engleză, dar și de a descoperi direcții noi de utilizare a Internetului. Informațiile extrase pe baza graficelor generate de softul prezentat pot fi surprinzătoare și motivante. Astfel, elevii au posibilitatea de a-și dezvolta imaginația și creativitatea prin crearea propriilor exemple, crescând astfel interesul nu numai pentru utilizarea tehnologiei în scop constructiv, cât și îmbogățirea cunoștințelor generale referitoare la diverse arii de interes.
Modalitatea de utilizare a materialului video în timpul orei de curs poate fi făcută de profesor cu ajutorul proiectului didactic și a celorlalte materiale digitale ce pot fi accesate cu ajutorul hărții interactive aflate la adresa: https://docs.google.com/drawings/d/1i2jwOHUyiCLBQS-3-Oi8JP82MklpUMKLLucH3GnIX60/edit?usp=sharing


Tănăsescu Gabriela-Violeta, profesor de Informatică și TIC

Liceul Teoretic , România, Constanța, Constanța

Trimis la 10.03.2018 - 00:00


Materiale similare

Educație digitală pentru profesori

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Campania noastră se adresează cadrelor didactice care vor să își îmbunătățească relația cu noile tehnologii de predare, venind în sprijinul acestora cu tutoriale informative axate pe soluții la probleme punctuale în predarea online.

Algoritmi

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Un algoritm reprezintă o metodă de rezolvare a problemelor de un anumit tip. A rezolva o problemă înseamnă a obține, pentru anumite date de intrare, rezultatul problemei (date de ieșire), de aceea am ales aceasta lecție introductivă.