Fundația Orange

Cazurile de congruență ale triunghiurilor oarecare

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 03.02.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VI-a, privind învățarea cazurilor de congruență ale triunghiurilor oarecare, utilizând jocul GeoGebra Math Calculator.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Daniela Vasiliu, Fundația Noi Orizonturi, revizuit de Laura Erculescu, profesor Colegiul Național „Ienachiță Văcărescu” Târgoviște.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor exersa identificarea triunghiurilor congruente și încadrarea acestora în unul din cele trei cazuri de congruență: ULU, LUL și LLL.

Ora va debuta cu o activitate în care sunt prezentate două triunghiuri oarecare congruente și elevii vor trebui să identifice laturile și unghiurile corespondente congruente.

Utilizând aplicația GeoGebra Math Calculators, elevii vor construi triunghiuri congruente cu cele date inițial conform celor trei cazuri de construcție ale triunghiurilor și vor trebui să pună în evidență elementele corespondente congruente.


Alte informații

Clasa a VI-a - Identificarea triunghiurilor congruente și încadrarea acestora în unul din cele trei cazuri de congruență ULU, LUL și LLL, utilizând aplicația GeoGebra Math Calculators.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 03.02.2017 - 16:55


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

A Háromszögek

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VIII

A következő oktatóprogram lehetőséget ad a Háromszögek fejezet átismétlésére, játékos formában.