Fundația Orange

Cercul. Elemente în cerc. Coarda, arc, unghi la centru

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 08.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru descrierea, construirea și calcularea lungimii de laturi, măsuri de unghiuri și măsuri de arce.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Monica Popovici, profesor Digitaliada, revizuit de Laura Erculescu, profesor Colegiul Național „Ienachiță Văcărescu” Târgoviște.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție introductivă, elevii de clasa a VII-a vor învăța să descrie, să construiască și să calculeze: lungimi de laturi, măsuri de unghiuri și măsuri de arce în problemele propuse. Utilizând aplicația GeoGebra Maths, elevii vor reuși să realizeze reprezentările plane ale elementelor în cerc predate. Elevii vor lucra individual.


Alte informații

Clasa a VI-a - Descrierea, construirea și calcularea lungimii de laturi, măsuri de unghiuri și măsuri de arce, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 08.03.2018 - 15:34


Materiale similare

Triunghiul

Matematică
MATEMATICĂ, VI MEDIU PREDARE

Triunghiul - Jurnal reflexiv
1. Triunghiul: definiție, elemente; clasificare; perimetru.
2. Suma măsurilor unghiurilor unui triunghi; unghi exterior unui triunghi, teorema unghiului exterior.

Puterea unui numar intreg cu exponent numar natural

Matematică
MATEMATICĂ, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Un proiect didactic bine conceput, respecta toti pasii unei lectii, contine tehnici moderne de predare si evaluare: utilizare resurse TIC, utilizare aplicatie Plickers si manual digital.