Fundația Orange

Clasa Viitorului: Google Classroom

Concurs

Pop Florin

Trimis la 13.03.2018

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ, CHIMIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, BIOLOGIE, LIMBI MODERNE, ALTĂ DISCIPLINĂ, V, VI, VII, VIII

Video-tutorialul conține o secvență demonstrativă de lecție pe tema ”Siguranța pe Internet” folosind aplicația pentru educație Google Classroom din cadrul aplicațiilor Google pentru educație - G Suite for Education.



Conținut video


Multimedia


Ce este Google Classroom?
Google a lansat aplicația Google Classroom în anul 2014 - o platformă dedicată profesorilor și elevilor, un instrument care oferă profesorilor posibilitatea de a organiza structura cursurilor și a temelor, dar și de a facilita comunicarea cu elevii atât în timpul orelor de clasă cât și în afara acestora.
La ora actuală peste 50 de milioane de utilizatori folosesc aplicațiile Google pentru educație, iar 10 milioane de elevi și profesori utilizează Google Classroom în peste 190 de țări.

Avantaje Google Classroom
• disponibilă gratuit pentru școli, aplicația Google Classroom poate fi utilizată în cadrul pachetului de aplicații pentru educație Google Apps for Education, având o interfață prietenoasă și intuitivă
• comunicarea la cursuri devine mai eficientă și în afara clasei, profesorii și elevii pot posta anunțuri și întrebări, iar totul se realizează în timp real
• cu Classroom, profesorii își eficientizează timpul, își organizează mai bine cursurile și comunică mai ușor cu elevii. Ei creează, strâng temele și notează, fără ca acestea să fie pe hârtie. Au posibilitatea să vadă cine și-a terminat tema și pot oferi feedback direct fiecărui elev, înainte să ajungă în sala de clasă.
• pentru elevi, realizarea temelor devine mult mai interesantă și mai atractivă deoarece printr-un singur clic au acces la informațiile și materialele cursurilor, încep conversații în privat cu profesorul sau lansează întrebări la care primesc răspunsuri în timp real. În plus, temele sunt predate mai ușor de pe orice dispozitiv utilizat.


Alte informații

Mai multe informații despre aplicația Google Classroom și cum poți să o folosești în școala ta poți găsi în articolul meu "20 de motive pentru care să folosești aplicația Google Classroom" publicat la adresa:
https://www.eduapps.ro/blog/20-de-motive-pentru-care-sa-folosesti-aplicatia-google-classroom/



Florin Pop
Google for Education Certified Trainer
https://edudirectory.withgoogle.com/en/profile/060bd2e6df2d3fa0c107406e9da7ed14


Pop Florin, profesor de Informatică și TIC

Liceul Teologic Penticostal Baia Mare, Colegiul Tehnic George Barițiu, România, Baia Mare, Maramureș

Trimis la 13.03.2018 - 23:29


3 comentarii

avatar

Clasa viitorului

de IACOVIȚĂ DORINA | 20.03.2018 10:52

Materialul este interesant și util

Răspunde
avatar

Cum se foloseste google classroom de catre elevi

de Fraga Tariuc | 27.03.2020 09:13

Buna dimineata,

In contextul starii de urgenta generat de COVID-19, doamna invatatoare a inceput utilizarea google classroom, Din pacate copiii nu au fost instruiti cum sa foloseasca aceasta solutie astfel ca parintii au preluat task-ul de a invata cum se utilizeaza si sa spuna mai departe :) Acest lucru l-am incercat si eu si desi se spune ca aplicatia este intuitiva, nu e chiar asa. As vrea sa stiu care este procedura pentru teme: cadrul didactic incarca fisele de lucru, dupa care ce se intampla? Unde ar trebui incarcate aceste fise pentru ca elevul sa poata rezolva direct pe calculator/tableta? Ar fi util un ghid de utilizare pentru elevi, exista asa ceva, de unde se poate lua?

Multumesc pentru raspuns!

Răspunde
avatar

Intrebare

de Katy | 14.04.2020 16:45

Buna ziua,
Ca sa intelegeti intrebarea, va sa descriu putin situatia: am creat un test in 2 variante, in Google Classroom. Am ales elevii care varianta sa rezolve si am expediat. Dar am avut incidente, spre exemplu: elevii puteau vedea testul altui coleg, puteau interveni in test, scrie, sau chiar anula testul. Intrebarea este ce pot face eu ca moderator, pentru ca acest lucru sa nu se mai repete, sau unde am gresit?
Multumesc anticipat.

Răspunde

Materiale similare

Jocurile Olimpice

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII

Prezentarea Canva conține un material despre istoria jocurilor olimpice și vine în completarea respectiv extinderea cunoștințelor privind tema generală: orizonturile lumii și cunoașterii/valori și atitudini în diverse cuturi.

Les saisons, les mois, la météo

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI

„Les saisons, les mois, la météo” se adresează elevilor începători și prezintă vocabularul esențial referitor la anotimpuri, lunile anului și starea vremii. Asocierea dintre text, imagini, animații face învățarea ușoară, fiindcă materialul video propus este extrem de intuitiv