Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea

În Râmnicu Vâlcea, la intersecția străzilor Carol I cu aleea Castanilor, la poalele Dealului Capela, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” se dezvoltă într-o clădire elegantă și impunătoare construită în frumosul stil al Brâncovenilor.

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea

FOTO: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea


Despre școală:

Colegiul National „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu-Vâlcea are o istorie interesantă, devenită, aproape, legendă, privind începuturile acestei unități de învățământ, care se regăsesc în anul 1915, sub forma unui institute de fete, transformându-se ușor, sub vremuri, în școală medie de cultură generală, apoi în liceu cu profil de educație fizică, liceu de matematica cu numele Vasile Roaită, liceu industrial, liceul teoretic numit Mircea cel Bătrân, devenind Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din anul 1999 (privind numele primului înfăptuitor de țară, cel care a fost strâns legat de meleagurile vâlcene; dintr-un hrisov ce-i aparține domnitorului, din 4 septembrie 1389, orașul Râmnicu Vâlcea este menționat ca fiind ”Orașul domniei mele, Râmnic”, iar la Cozia a construit mănăstirea ce-i servește ca lăcaș pentru somnul de veci).

Anul 2020 a reprezentat o sută de ani de existență a acestui lăcaș de cultură care reprezintă orașul și județul Vâlcea, dar și cultura românească.

Despre oraș:

Municipiul Râmnicu Vâlcea este reședința județului Vâlcea, important centru economic și cultural al țării, este așezat în partea central-sudică a României, la confluența dintre râurile Olt și Olănești. Râmnicu Vâlcea se întinde la est de dealul Capela, până dincolo de cursul râului Olt, depășind spre sud confluența acestuia cu apele râului Olănești. Este mărginit la sud de dealul Troian, iar la sud-vest de dealul Petrișor. La nord hotarul municipiului Râmnicu Vâlcea este marcat de dealul Cetățuia.

Despre Digitaliada:

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” este o unitate școlară de prestigiu național, care a reușit rezultate deosebite la examenele de final de clasa a VIII-a sau bacalaureat, dar mai ales pe domeniul roboticii și informaticii la nivel liceal, colegiul care dorește să îmbunătățească permanent oferta școlară, coborând și la ciclul primar cu intervenții oportune în dezvoltarea competențelor digitale la vârste cât mai fragede.

Paleta preocupărilor colegiului este una largă, cu scopul dezvoltării în pas cu vremurile, atingând idealurile educaționale și sociale, valorizând pe fiecare membru al său - elev, cadru didactic sau părinte. Șansa de a fi parte din proiectul Digitaliada ne dă ocazia să punem în practică experiența acumulată, să dezvoltăm noi forme ale predării și testării standardizate, să participăm la crearea de conținut digital, să fim parte dintr-o comunitate educațională națională, totul în sprijinul elevilor noștri, spre a le oferi șanse mai mari de reușită școlară.

Contact:

Website: cnmirceavl.ro