Fundația Orange

Compararea și ordonarea fracțiilor

Concurs

Vîrtopeanu Elisabeta Ștefania

Trimis la 22.05.2023

Matematică
MATEMATICĂ, III ÎNCEPĂTOR PREDARE

Este o resursă video ce se poate folosi la orele de matematică, pentru a-i familiariza pe cei mici cu noțiunile de comparare și ordonare. Sunt noțiuni elementare, care, dacă sunt asimilate corect în acest stadiu, vor fi stăpânite de cei mici ulterior.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Materialul este organizat într-o formă atractivă, astfel încât elevii de clasa a III-a descoperă un mod simplu de a compara și ordona fractiile.

Cei mici vor observa cum se compară fracțiile cu același numitor, cu același numărător, dar și cum se ordonează aceste tipuri de fracții.

Link youtube: https://www.youtube.com/watch?v=DtBfkkwgemE


Vîrtopeanu Elisabeta Ștefania, profesor de Altă disciplină

Școala Gimnazială „Alexandru Colfescu”, Alexandria, Teleorman

Trimis la 22.05.2023 - 17:09


Materiale similare

Rezolvarea problemelor prin metoda grafică

Matematică
MATEMATICĂ, III

Resursă video utilizată în predarea cunoștințelor despre rezolvarea problemelor prin metoda grafică. Resursa video a fost concepută în timpul pandemiei, pentru a se continua învățarea și de acasa.

Fracțiile - Atelier practic pentru școlari isteți Episodul 1 - Cu fracțiile la librărie! Episodul 2 - Cu fracțiile în livadă!

Matematică
MATEMATICĂ, III

Fracțiile reprezintă un concept matematic complex. În aceste lecții video sunt exemplificate fracțiile, utilizând materiale concrete: post-it-uri și fructe (mere și banane). Elevii sunt invitați să înțeleagă mai bine fracțiile prin intermediul acestui atelier practic de matematică.