Fundația Orange

Media


Competențele digitale îi ajută pe copii să facă față viitorului - Mariana Jurj, profesor TIC

Competențele digitale îi ajută pe copii să facă  față viitorului - Mariana Jurj, profesor TIC

Profesorul de TIC de la Școala Gimnazială Bretea Română, județul Hunedoara, Mariana Jurj, este la al doilea proiect Digitaliada aplicat într-o școală. Asta după ce a participat în prima ediție Digitaliada, de la Școala Gimnazială Băcia.

Digitaliada: Cum v-ati hotarat sa aplicati la proiectul Digitaliada?

Fiind la cealaltă școală, la Școala Băcia, într-o seară pe Facebook am văzut un anunț despre proiectul Digitaliada, că vor fi alese 10 școli și mi-a venit ideea „hai să încerc”. Nu credeam că vom fi selectați în cele 10 școli. Am făcut aplicația necesară, am înscris școala în proiect, doamna directoare a fost foarte deschisă, apoi am primit un rezultat foarte favorabil prin care a fost selectați în cele 10 școli. Am fost foarte bucuroasă.

Digitaliada:Ce s-a schimbat la clasă după introducerea tabletelor la oră?

Vă dau un exemplu: o fetiță care avea rezultate slăbuțe, pot să spun, la matematică, în momentul când am lucrat pe tableta teorema lui Pitagora a fost prima din clasă care mi-a terminat problema corect. Și a putut sa apoi să lucreze și alte probleme fără tabletă. Societatea actuală este într-un complex proces de tehnologizare și de digitalizare, competențele digitale îi ajută pe copii pentru a face față viitorului. 

Digitaliada: Cum au fost formările Digitaliada?

Pot spune ca toate formarile Digitaliada au fost foarte interesante si foarte utile in formarea mea ca profesor.