Fundația Orange

Comunicate de presă


Concurs de materiale digitale educaționale

Concurs de materiale digitale educaționale

București, 17 noiembrie 2016. Fundația Orange lansează în cadrul Digitaliada, un concurs ce oferă premii constând în echipamente electronice și IT pentru cele mai originale materiale digitale ce pot fi utilizate de profesori la ciclul gimnazial.

Concursul se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele V-VIII.

Competiția se desfășoară pe platforma online www.digitaliada.ro în perioada 17 noiembrie 2016 - 25 aprilie 2017. Materialele digitale pot fi depuse în concurs prin intermediul unui formular de înscriere ce poate include informații sub formă de text, audio-video, aplicații sau imagini.

Toate materialele înscrise în concurs trebuie să fie originale, acestea urmând a fi evaluate de o comisie de experți în educație digitală.

„Un sistem educațional modern, adaptat secolului XXI, necesită, alături de metode noi de predare, utilizarea unor materiale digitale interactive care să stimuleze creativitatea, să fie practice și să faciliteze o implicare mai mare a elevilor la ore. Știm că în România există profesori ce crează propriul conținut digital pentru ore și, prin intermediul acestui concurs, dorim să-i încurajăm pe toți cei interesați de educație digitală să realizeze materiale și să le încarce pe platforma Digitaliada. Ȋn acest fel, un număr cât mai mare de persoane va putea avea acces gratuit la aceste resurse”, a declarat Dana Deac, Președinte al Fundației Orange.

Digitaliada este un proiect - pilot cu mai multe componente ce este desfășurat de Fundația Orange în 10 școli din zona rurală pe parcursul anului școlar 2016 – 2017. Proiectul urmărește crearea unor modele de bune practici ce propun un proces de învățare continuă pentru profesori și adaptarea lor la metode de predare moderne precum și îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor prin folosirea tehnologiei.

Competiția #digitaliada contribuie la promovarea educației digitale în România prin motivarea profesorilor de a crea conținut digital propriu, inovator, destinat folosirii la orele de clasă.

Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Proiectul este implementat cu sprijinul ONG-urilor Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici.

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Fundația Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz și de educație digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro.