Fundația Orange

Constituirea României moderne. Formarea statului național unitar

Concurs

Didina Botgros

Trimis la 18.01.2019

Istorie
ISTORIE, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

O aplicație simplă, dar atractivă, realizată printr-o resursă web gratuită - Prezi, care poate fi folosită cu ușurință într-o lecție mixtă de istorie.
Prin folosirea aplicației la clasă se urmărește trezirea interesului elevilor pentru studiul evenimentelor istorice, pentru cercetare și documentare prin intermediul surselor online.Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


O aplicație simplă, dar atractivă, realizată printr-o resursă web gratuită - Prezi, care poate fi folosită cu ușurință într-o lecție mixtă de istorie.
Prin folosirea aplicației la clasă se urmărește trezirea interesului elevilor pentru studiul evenimentelor istorice, pentru cercetare și documentare prin intermediul surselor online.
Lecția cu tema ,,Formarea statului național unitar,, din cadrul unității de învățare Constituirea României Moderne urmărește ca elevii:
- să conștientizeze importanța evenimentelor istorice de la 1 Decembrie 1918;
- să-și redescopere și să-și cultive sentimentul patriotic;
- să-și dezvolte capacitățile cognitive, să stabilească analogii, corelări și sistematizări între evenimentele menționate;
- să formuleze opinii referitoare la implicările sociale majore ale problemei în societatea contemporană europeană.


Didina Botgros

Gimnazială Sf. Varvara Aninoasa, Romania, Aninoasa, Hunedoara

Trimis la 18.01.2019 - 13:03


Materiale similare

(Premiat 2022, Aplicații, V-VIII) Aplicație structurată de învățare a Domnitorilor Români din perioada Medievală

Istorie
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

Istoria Românilor - Domnitori și Bătălii este o aplicație de cultură generală care conține informații despre peste 100 de domnitori ai celor două principate române - Țara Românească (Valahia) și Moldova, precum și aproape 150 de bătălii sau campanii militare desfășurate în secolele XIV-XVII.

Ora de Istorie

Istorie
ISTORIE, VIII

Proiectul își propune să faciliteze activitățile desfășurate de profesori și elevi pentru dezvoltarea și formarea competențelor prevăzute de programa școlară. Astfel, pe site puteți găsi lecții, fișe de lucru, teste, hărți și alte materiale didactice.