Fundația Orange

Conul circular drept: desfășurare, aria laterală, aria totală și volumul Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 08.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru conul circular drept: desfășurare, aria laterală, aria totală și volumul.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Simona Roșu, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VIII-a vor învăța noțiuni legate de conul circular drept. Pe parcursul orei de matematică, elevii vor identifica elementele unui con circular drept. Vor determina, pe baza formulelor de calcul pentru arii, volumul unui con circular drept. Lecția de matematică va fi realizată cu ajutorul tabletei pe care este instalată aplicația GeoGebra 3D Grapher. Pe parcursul lecției, elevii vor lucra atât individual, cât și pe grupe, cu scopul de a se familiariza cu aplicația GeoGebra 3D Grapher.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Elevii vor învăța noțiuni legate de conul circular drept, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 08.03.2018 - 16:39


0 de comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.