Fundația Orange

Testimoniale


Corina Antonache, prof. TIC, Școala Gimnazială Tîmboești, Vrancea

Corina Antonache, prof. TIC, Școala Gimnazială Tîmboești, Vrancea

Corina Antonache predă fizică și T.I.C. în cadrul aceleiași unități școlare, însă la catedră se află de 22 de ani. Este absolventă a Facultății de Fizică, Universitatea din București (1996), dar și a Facultății de Matematică, în cadrul Universității „Spiru-Haret” București (2012).

Spune că, „deși numeroși elevi din mediul rural trăiesc în condiții modeste, rezultatele lor la învățătură sunt bune și chiar foarte bune, mândrindu-ne cu ei atunci când reușesc la licee cu standarde înalte și universități de renume național și internațional. O dotare mai bună cu mijloace tehnice și moderne ar ridica mult mai mult nivelul de pregătire al elevilor, facilitând asimilarea de cunoștințe într-un mod agreabil. Universul virtual creează noi oportunități de apropiere și de colaborare, dezvoltând competente sociale necesare pentru desfășurarea activităților în contextul actual complex, dinamic și parțial virtualizat. Dezvoltarea acestei ramuri a educației este extrem de utilă, mai ales atunci când copiii au descoperit deja lumea digitală, însă au nevoie de profesor ca să le structureze în mod constructiv tot acest amalgam de informații (...) Educația trebuie regândită în raport cu noile posibilități tehnice pe de o parte, și în funcție de cerințele noii societăți, pe de alta.”

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Corina Antonache: Prin educația digitală noi, dascălii, avem datoria de a-i ajuta pe elevi să-și dezvolte personalitatea și de a se integra mai rapid în societate, dat fiind că sunt născuți și trăiesc într-o epocă a digitalului.

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Corina Antonache: Predau în această școală de 22 de ani și m-am bucurat enorm că am putut participa la acest program și bucuria a fost și mai mare că am câștigat. O dotare mai bună cu mijloace tehnice moderne ar ridica mult nivelul de pregătire al elevilor noștri, facilitând asimilarea de cunoștințe într-un mod plăcut lor. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Corina Antonache: Întotdeauna am considerat că trebuie să evoluăm și misiunea noastră, a dascălilor, este de a modela caractere și de a pregăti tânara generație pentru a se putea adapta cerințelor sociale.