Fundația Orange

Corpul uman - organele interne

Concurs

Nicoleta Gîdea

Trimis la 16.01.2022

Științe ale naturii
ȘTIINȚE ALE NATURII, I ÎNCEPĂTOR PREDARE

Resursa video se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa I, care sunt la început de drum în deprinderea noțiunilor corpul uman. Poate fi folosit atât ca suport pentru predarea sincronă cât și pentru predarea asincron.


Conținut video


Multimedia


Resursa reprezintă un videoclip realizat cu aplicația Powtoon PRO. Se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa I care sunt la început de drum în deprinderea noțiunilor corpul uman. Poate fi folosit atât ca suport pentru predarea sincronă cât și ca material folosit pentru studiul individual. Sunt prezentate principalele organe interne: creierul, inima, plămânii, stomacul, ficatul și rinichii.

Modalitatea de adresare este familiară, directă, încurajându-se astfel studiul individual. Limbajul este simplu, adaptat particularităților de vârstă. Contextul de învățare propus este unul familiar, tocmai pentru a-l transpune pe elev în situații plăcute, cu care este obișnuit, știut fiind faptul că la vârste mici, învățarea se realizează cu precădere pe baza principiului unității dintre senzorial si rațional, adică al intuiției.


Nicoleta Gîdea

Școala Gimnazială Titu Maiorescu, București

Trimis la 16.01.2022 - 15:28


Materiale similare

Somnoroase păsărele cu Scratch și Makey Makey

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I, II, III, IV

Tutorial stem.Discipline integrate: inginerie, arte, coding, memorare, literație;

Animale domestice

Științe ale naturii
ȘTIINȚE ALE NATURII, I, II, III

Material destinat recapitulării cunoștințelor despre animalele domestice.